Без разлика дали ќе го комбинирате со храна, или само ќе споделите шише со пријателите дома, нема ништо подобро во текот на зимата од една чаша црвено вино! Секако, штом малку се загреете и подигнете, не е ни чудо да истурите дел од содржината во чашата, и нема ништо забавно во тоа. Но, не брзајте да паничите, бидејќи секогаш има решение. Па, освен ако не одлучите да ја триете дамката – ова е најлошото можно решение. Еве точно како можете да ги победите трагите од црвено вино со алатките што ви се при рака.
- Со лак за коса
Прскајте ја дамката од црвено вино рамномерно со кој било лак за коса. Оставете неколку минути и потоа измијте ја на висока температура како што дозволува материјалот.
- Со газирана вода
Истурете газирана вода на дамката и потоа впијте што е можно повеќе од течноста со бели марамчиња (не правете грешка да користите обоени). Меурчињата нема да дозволат виното да влезе во ткаенината.
- Со нешто во прав
Вашиот најдобар потег веднаш штом добиете дамка црвено вино е да земете сув прашок и да го нанесете рамномерно одозгора. Ова може да биде сол, сода бикарбона, бебешка пудра во прав. Мешавините во прав ја „креваат“ дамката, се додека не триете.
- Со свежо млеко
Млекото има квалитети да ги апсорбира. Истурете многу млеко, оставете неколку минути, а потоа натопете со сунѓер.