ЗОШТО НЕКОИ ЛУЃЕ ДОБИВААТ УНАПРЕДУВАЊЕ НА РАБОТА, А ДРУГИ НЕ?

Секој сака да биде ценет на работното место преку покачување на платата или позицијата. Меѓутоа, за да се случи второто, мора да има неколку строго дефинирани предуслови за тоа: Значи, …

ЗОШТО НЕКОИ ЛУЃЕ ДОБИВААТ УНАПРЕДУВАЊЕ НА РАБОТА, А ДРУГИ НЕ? Повеќе...

4 РАБОТИ ШТО НЕ МУ ГИ ДОЛЖИТЕ НА ВАШИОТ ШЕФ

Технологијата е прекрасна работа, но дали забележувате како го продолжува работниот ден? Преку паметниот телефон, е-поштата, апликациите за комуникација, вашиот шеф сега има пристап до вас во секое време од …

4 РАБОТИ ШТО НЕ МУ ГИ ДОЛЖИТЕ НА ВАШИОТ ШЕФ Повеќе...

КОЛКУ ОБЛЕКАТА МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА НАПРЕДУВАТЕ?

Повеќето луѓе ја третираат модата како одраз на нивната личност, расположение, самодоверба, до одреден степен, истото важи и кога се облекуваат за работа. Кога имате интервју за работа, деловна средба …

КОЛКУ ОБЛЕКАТА МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА НАПРЕДУВАТЕ? Повеќе...

5 РАБОТИ ШТО ТРЕБА ДА ГИ ЗНАЕТЕ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА РАБОТА

Луѓето кои се унапредуваат се оние кои имаат способност да ги менуваат компаниите, кои не престануваат да растат и кои постојано се потсетуваат себеси дека сакаат поголема одговорност. Зголемувањето на …

5 РАБОТИ ШТО ТРЕБА ДА ГИ ЗНАЕТЕ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА РАБОТА Повеќе...

НАЈДОБРИТЕ ПРОФЕСИИ ЗА ИНТРОВЕРТИ

Наспроти популарното верување, не сите интроверти се срамежливи, социјално непријатни и едвај „испуштаат“ по 2-3 зборови. Всушност, некои од нив можат да се пофалат со одлични вештини и да формираат …

НАЈДОБРИТЕ ПРОФЕСИИ ЗА ИНТРОВЕРТИ Повеќе...

5 РАБОТИ КОИ СЕ СЛУЧУВААТ АКО СТЕ РАБОТОХОЛИК

Многумина сметаат дека работохолизмот е добар квалитет затоа што го поврзуваат со амбиција и концентрација. Како и да е, какви и позитивни работи да крие, има и свои прилично лоши …

5 РАБОТИ КОИ СЕ СЛУЧУВААТ АКО СТЕ РАБОТОХОЛИК Повеќе...

ВАЖНИ ЛЕКЦИИ ЗА КАРИЕРАТА ШТО ТРЕБА НАВРЕМЕ ДА ГИ НАУЧИТЕ

Сите луѓе прават грешки во нивниот живот. Ако сте паметни, од грешките кои сте ги направиле, ќе научите повеќе и ќе се поштедите од тага и каење. Еве неколку лекции …

ВАЖНИ ЛЕКЦИИ ЗА КАРИЕРАТА ШТО ТРЕБА НАВРЕМЕ ДА ГИ НАУЧИТЕ Повеќе...

10 СОВЕТИ ОД УСПЕШНИ ДЕЛОВНИ ЖЕНИ

Сакате да отворите мал бизнис и да ги следите вашите соништа? Еве неколку совети од жените кои ја напуштиле канцеларијата зад себе да го направат токму тоа. Бидете отворени за …

10 СОВЕТИ ОД УСПЕШНИ ДЕЛОВНИ ЖЕНИ Повеќе...

МНОГУ ЈА ПРАВАТ ОВАА ГРЕШКА – ОВА ВЕРУВАЊЕ ТЕ СПРЕЧУВА ДА ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПАРИ

Парите се важна ставка во животот на сите нас бидејќи ни овозможуваат да ги обезбедиме основните потреби, да се забавуваме, да стекнуваме нови искуства… Финансиската сигурност е една од најважните …

МНОГУ ЈА ПРАВАТ ОВАА ГРЕШКА – ОВА ВЕРУВАЊЕ ТЕ СПРЕЧУВА ДА ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПАРИ Повеќе...

10 ЛЕСНИ ЧЕКОРИ ЗА ДА ГИ ПОСТИГНЕТЕ ВАШИТЕ ЦЕЛИ

Дали сакате да успеете? Прочитајте ги овие 10 лесни чекори од животниот тренер Лорен Зандер кои ќе ви помогнат да го поминете финишот на вашите цели за кратко време. Бидете …

10 ЛЕСНИ ЧЕКОРИ ЗА ДА ГИ ПОСТИГНЕТЕ ВАШИТЕ ЦЕЛИ Повеќе...