КНИГИ ЗА КОИ ВРЕДИ ДА СЕ ОДВОИ ВРЕМЕ ВО НОЕМВРИСКИТЕ ДЕНОВИ

„Жената на прозорецот“ од А.Џ. ФинАгорафобична жена што живее сама и ги шпионира соседите случајно гледа нешто што не треба да го види. „Еленор Олифант е океј“ од Гејл ХанименОсамена …

КНИГИ ЗА КОИ ВРЕДИ ДА СЕ ОДВОИ ВРЕМЕ ВО НОЕМВРИСКИТЕ ДЕНОВИ Повеќе...

ТОП 9 ЕРОТСКИ РОМАНИ ШТО ТРЕБА СЕКОЈА ЖЕНА ДА ГИ ПРОЧИТА!

Имаме еден предлог за вас! Тој е сигурен, ќе ве „загрее“, со негова помош ќе талкате во светот на имагинацијата, ќе ве измести од сите проблеми, ќе ви стави насмевка …

ТОП 9 ЕРОТСКИ РОМАНИ ШТО ТРЕБА СЕКОЈА ЖЕНА ДА ГИ ПРОЧИТА! Повеќе...

КНИГА НА ДЕНОТ” КОДОТ НА ДАВИНЧИ” ОД ДЕН БРАУН

“Кодот на Давинчи” е роман напишан од американскиот автор Ден Браун, објавен во 2003 година. Книгата предизвика голем интерес и контроверзии поради темите кои ги обработува, вклучувајќи конспирации, религиски аспекти …

КНИГА НА ДЕНОТ” КОДОТ НА ДАВИНЧИ” ОД ДЕН БРАУН Повеќе...

КОИ СЕ ПРИДОБИВКИТЕ ОД ЧИТАЊЕ КНИГИ

Денес, многу млади луѓе, за жал, сметаат дека читањето книги е хоби на интровертни, слаби и асоцијални луѓе. Сепак, тие се во голема заблуда, бидејќи не читајќи, тие се лишуваат …

КОИ СЕ ПРИДОБИВКИТЕ ОД ЧИТАЊЕ КНИГИ Повеќе...

ИНСПИРАЦИЈАТА Е ОД КНИГИТЕ: ОВА СЕ ОМИЛЕНИТЕ НАСЛОВИ НА НАЈПОЗНАТИТЕ ФИЛМСКИ РЕЖИСЕРИ!

Треба да креирате приказна, да ја поставите и конечно да реализирате сè на големиот или малиот екран. Идеите можат да дојдат по гледање на разни дела, но и читање на …

ИНСПИРАЦИЈАТА Е ОД КНИГИТЕ: ОВА СЕ ОМИЛЕНИТЕ НАСЛОВИ НА НАЈПОЗНАТИТЕ ФИЛМСКИ РЕЖИСЕРИ! Повеќе...

ИЗБРАНИ НАЈДОБРИ КНИГИ НА МИЛЕНИУМОТ!

На овој начин беше направена прилично широка листа на 100 најдобри книги од вториот милениум , а еве кои наслови влегоа во ТОП 10: 1. 1984 година – Џорџ Орвел 2. Хамлет …

ИЗБРАНИ НАЈДОБРИ КНИГИ НА МИЛЕНИУМОТ! Повеќе...

КНИГИ КОИ ЌЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА ГО ПОДОБРИТЕ НАЧИНОТ НА РАЗМИСЛУВАЊЕ

 „Добри вибрации, добар живот“ од Векс Кинг Векс Кинг во оваа книга им објаснува на читателите како преку медитација можат да ги надминат неуспесите, да ги претворат негативните во позитивни …

КНИГИ КОИ ЌЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА ГО ПОДОБРИТЕ НАЧИНОТ НА РАЗМИСЛУВАЊЕ Повеќе...

КНИГА НА ДЕНОТ: ВО ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ НЀ САКААТ ОД НАХАТ ЕЛ ХАЧМИ

Во романот е раскажана судбината на една девојка од маварско потекло, ќерка на емигранти од Мароко, која поминува проблематични пубертетски години во строго контролирано и претежно муслиманско соседство во предградие …

КНИГА НА ДЕНОТ: ВО ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ НЀ САКААТ ОД НАХАТ ЕЛ ХАЧМИ Повеќе...

КНИГА НА ДЕНОТ: SUCCUBUS ОД КАТЕРИНА ШОШКО

Катерина Шошко македонски романописец, родена е на 3 септември 1986 година, во Скопје. Катерина Шошко средното образование го добива во гимназијата „Јосип Броз Тито“ во Скопје. Во 2008 дипломирала на …

КНИГА НА ДЕНОТ: SUCCUBUS ОД КАТЕРИНА ШОШКО Повеќе...

3 КНИГИ ШТО МОРА ДА ГИ ПРОЧИТАТЕ: ГО СМЕНИЈА ЖИВОТОТ НА ИЛЈАДНИЦИ ЖЕНИ!

Добрата книга има моќ да го подигне расположението, да ја избрка досадата, да ве расплаче, понекогаш дури и да ви одговори на некои прашања што ве мачат долго време. Затоа …

3 КНИГИ ШТО МОРА ДА ГИ ПРОЧИТАТЕ: ГО СМЕНИЈА ЖИВОТОТ НА ИЛЈАДНИЦИ ЖЕНИ! Повеќе...