9 СОВЕТИ ОД ЛУИЗ ХЕЈ ЗА БОГАТ И ПОЛЕСЕН ЖИВОТ

Еве 9 совети од Луиз Хеј за да го подобрите вашиот живот и да развиете љубов кон себе: Престанете постојано да се критикувате – Критиката никого не менува, само ве …

9 СОВЕТИ ОД ЛУИЗ ХЕЈ ЗА БОГАТ И ПОЛЕСЕН ЖИВОТ Повеќе...

ЉУБОВТА Е ЦЕЛОСНА КОГА ЉУБИТЕ СО ТЕЛО, ДУША И УМ

Ако изневерите маж макар и еднаш, веднаш заминете. И знај – љубовта ја нема. Ако ве изневери макар и еднаш, веднаш заминете – љубовта ја нема. Кој љуби нема очи, …

ЉУБОВТА Е ЦЕЛОСНА КОГА ЉУБИТЕ СО ТЕЛО, ДУША И УМ Повеќе...

НА ЉУБОВТА НЕ И ТРЕБААТ УСЛОВИ ИЛИ ОБЈАСНУВАЊА

Во моментот кога ќе почувствувам дека не ме прифаќаш таква каква што сум, туку се обидуваш да ме промениш во она што го очекуваш и сакаш да бидам – ​​заминувам. …

НА ЉУБОВТА НЕ И ТРЕБААТ УСЛОВИ ИЛИ ОБЈАСНУВАЊА Повеќе...

ЉУБОВ МОЈА, ТИ БЛАГОДАРАМ ШТО НЕ СЕ ОТКАЖА ОД НАС И ВО НАЈТЕШКИТЕ МОМЕНТИ

Отсекогаш мислев дека вистинската љубов е како во бајките и филмовите: И тие живееја среќно до крајот на животот. Верував дека никогаш нема да ги симнам розовите очила, дека возбудувањата …

ЉУБОВ МОЈА, ТИ БЛАГОДАРАМ ШТО НЕ СЕ ОТКАЖА ОД НАС И ВО НАЈТЕШКИТЕ МОМЕНТИ Повеќе...

ТЕСЛА: ТОЈ БЕШЕ ГЕНИЈ КОЈ ЗНАЕШЕ КАКО ДА ЈА ПРОМЕНИ РЕАЛНОСТА

Тесла се смета за еден од најбрилијантните луѓе на сите времиња. Работата на Тесла овозможи развој на модерната електротехника. Неговите пронајдоци биле повеќе од еден век пред своето време. Тесла знаеше како да …

ТЕСЛА: ТОЈ БЕШЕ ГЕНИЈ КОЈ ЗНАЕШЕ КАКО ДА ЈА ПРОМЕНИ РЕАЛНОСТА Повеќе...

ТАА САКА ТЕШКО ЗАТОА ШТО ЗНАЕ КАКВО Е ЧУВСТВОТО ДА ТИ СЕ СКРШИ СРЦЕТО

Вистина е.Се уште верува во љубов и покрај се што и се случило. Нејзиното срце беше толку скршено што едвај успеа да се врати во живот. Таа беше лишена од …

ТАА САКА ТЕШКО ЗАТОА ШТО ЗНАЕ КАКВО Е ЧУВСТВОТО ДА ТИ СЕ СКРШИ СРЦЕТО Повеќе...

КАКО ДА ПРЕЖИВЕТЕ ПРОБЛЕМИ И КРИЗИ ВО ЖИВОТОТ – МУДРЦ ДАВА ЗЛАТЕН СОВЕТ

Токму тоа ни кажува една мудра приказна од која можеме многу да научиме: Еден мудар човек барал засолниште и храна во селото, но никој не сакал да му помогне. Луѓето во …

КАКО ДА ПРЕЖИВЕТЕ ПРОБЛЕМИ И КРИЗИ ВО ЖИВОТОТ – МУДРЦ ДАВА ЗЛАТЕН СОВЕТ Повеќе...

МУДРИ СОВЕТИ ОД ИСТОЧЕН МУДРЕЦ: КАКО ДА ЈА ЗАДРЖИТЕ САМОДОВЕРБАТА

Кога се однесувате со љубезност, грижа и сочувство, лесно ќе постигнете самодоверба. Ако постојано се коментирате и се оценувате, зошто еднаш да не го направите тоа од позитивна гледна точка. …

МУДРИ СОВЕТИ ОД ИСТОЧЕН МУДРЕЦ: КАКО ДА ЈА ЗАДРЖИТЕ САМОДОВЕРБАТА Повеќе...

ЖЕНИ, ИНВЕСТИРАЈТЕ ВО СЕБЕ!

Инвестирајте во себе, жени! Во нејзината независност, во нејзината безбедност, во нејзиниот интегритет, во нејзината зрелост. Зрела жена е мудра жена. Таа не се обесхрабрува од ништо. Таа е цврста …

ЖЕНИ, ИНВЕСТИРАЈТЕ ВО СЕБЕ! Повеќе...

НИКОГАШ НЕМА ДА СИ ПРОСТАМ ШТО ГО ПОВРЕДИВ ЕДИНСТВЕНИОТ КОЈ ВИСТИНСКИ МЕ САКАШЕ

Оние кои велат дека не постои такво нешто како совршен маж, никогаш не ве запознале. Бевте едноставно неверојатни. И јас бев доволно глупава за да не го сфатам тоа на …

НИКОГАШ НЕМА ДА СИ ПРОСТАМ ШТО ГО ПОВРЕДИВ ЕДИНСТВЕНИОТ КОЈ ВИСТИНСКИ МЕ САКАШЕ Повеќе...