Не сите производи може да се комбинираат со вино и кој било друг алкохол. Во овој случај, не станува збор само за штетната слатка или мрсна храна која доведува до зголемување на телесната тежина и оток. Дури и некои здрави намирници не можат да се комбинираат со вино. Д-р Олесија Буњаева откри кои се тие.
Храна која не треба да се комбинира со вино како што истакнува д-р Буњаева е бриселското зелје. Слична е ситуацијата и со лукот и брокулата. Што се однесува до јајцата, тие се погодни како мезе за кисели пенливи вина. Со присуството на соја сос во оброците и ужините, ќе го отежни изборот на вино за вечера. Ова се должи на кисело-солено-слаткиот вкус.
Виното не оди добро ниту со аспарагус. Резултатот ќе биде метален послевкус. Но, ситуацијата може да се поправи со пржење на зеленчукот и сервирање со сос. Како резултат на тоа, таквото јадење може да биде добро дополнување на густо вино. Важно:
Статијата не заменува урамнотежена исхрана и консултација со специјалист!


