Понеделник
Ручек: 200 грама мешано овошје, пилешки прсти на скара, варен или сиров зеленчук по желба
Вечера: 200 грама свежо или варено овошје по желба, 200 грама варена риба и варен или сиров зеленчук по желба
Вторник
Ручек: чаша свеж овошен сок, 80 грама свежо сирење, мешана салата од сиров зеленчук по желба
Вечера: супа од зеленчук или печурки, шницла од бело месо, печена на силен оган, и печен кромид
Среда
Ручек: 60 грама интегрален ориз или тестенини во сос од доматио без маснотии, сиров зеленчук по желба
Вечера: 200 грама свежо овошје по избор, 2 тврдо варени јајца и мешана салата по желба
Четврток
Ручек: свеж сок од грејпфрут или некој друг цитрус, 60 грама сушено јунешко со лимон, варен или сиров зеленчук
Вечера: супа од зеленчук, 200 грама варена риба и зеленчук по желба
Петок
Во текот на целиот ден да се распределат по неколку порции еден килограм компири печени или варени со моркови и тиквички
Сабота
Ручек: свеж сок од грејпфрут, 150 грама печено говедско и мешан зеленчук на скара
Вечера: салата со печурки, 60 грама тестенини со сос од домати
Недела
Ручек: мешана салата со зеленчук по избор, телешко и печени компири
Вечера: 200 грама овошје, 2 тврдо варени јајца и супа од зеленчук
Храната која може да се јаде меѓу оброците треба да биде лесна и да вклучува јогурт, овошје и зеленчук. Најдобро би било во текот на денот да се пие многу вода и незасладени сокови. Подобар избор се природни чаеви.