НАЈЧУВСТВИТЕЛНИ ЕРОГЕНИ ЗОНИ НА ЖЕНСКОТО ТЕЛО

Ерогените зони на женското тело се постојан извор на инспирација на секој маж кој сака повеќе да дознае за својата партнерка. Канадските научници направија истражување во рамките на кое сакаа …

Повеќе...

ЈАСНИ ЗНАЦИ КОИ ОТКРИВААТ ДЕКА ВАШИОТ ПАРТНЕР НИКОГАШ НЕМА ДА ВЕ ИЗНЕВЕРИ

Иако често пати ги истакнуваме знаците и сигналите на кои треба да внимавате, а според кои лесно може да откриете дали вашиот партнер би ве или веќе ве изневерува, денес …

Повеќе...

РАЗУМНОСТА НА КУКАВИЦИТЕ: ЕТИКА НА ДОЛЖНОСТ ИЛИ ЕТИКА НА ХРАБРОСТ

Лајбниц својата одбрана на Бог или како што е оригиналниот наслов на книгата „Теодикеја“ ја сублимира во реченицата „Овој свет е најдобар од сите можни светови“. Доброто е главниот предикат …

Повеќе...

ЗАБАВЕН ТЕСТ: ШТО ВИДОВТЕ НАЈПРВО НА СЛИКАТА?

Оваа слика ја покажува вашата перцепција кон светот. ЛИЦА:Ако прво ги забележавте лицата вие сте под влијание од надворешни стимули и сте екстроверт. Подобро е да се опкружите со луѓе …

Повеќе...

КНИГА НА ДЕНОТ: КРИПТОЛОГ ОД ИЗАБЕЛА МАЛДОНАДО

За еден безмилосен сериски убиец кој никогаш не простува и не заборава, таа е единствената која му побегнала. Сѐ досега… ФБИ агентката Нина Герера побегнала од стапицата на сериски убиец …

Повеќе...