3 КНИГИ ШТО МОРА ДА ГИ ПРОЧИТАТЕ: ГО СМЕНИЈА ЖИВОТОТ НА ИЛЈАДНИЦИ ЖЕНИ!

Добрата книга има моќ да го подигне расположението, да ја избрка досадата, да ве расплаче, понекогаш дури и да ви одговори на некои прашања што ве мачат долго време. Затоа …

Повеќе...

СИТЕ НАШИ ТЕЛА- СОВРШЕНА КНИГА КОЈА СЕ ЧИТА ВО ЕДЕН ЗДИВ!

Ви се чита но не знаете која книга да ви биде следната? Нашиот предлог е Сите наши тела! Книгата на најпреведуваниот бугарски автор Георги Господинов ни носи микро раскази за …

Повеќе...

КОДЕКС РОХОНЦИ: МИСТЕРИОЗНА КНИГА НАПИШАНА НА НЕПОЗНАТ ЈАЗИК

Не се знае многу за мистериозната книга „Кодекс Рохонци“, освен што има 448 страници и се појави во Унгарија во 19 век. Не знаеме кој ја напишал книгата, каде е …

Повеќе...

НАРОДНИ МАКЕДОНСКИ ПОГОВОРКИ-ЗАЛУДНО РАБОТИ, ЗАЛУДНО НЕ СЕДИ.

Брза кучка, слепи кучиња раѓа. Ако баба лажи, трап не лажи. Ако жената ти е многу лична, не пуштај ја сама на свадба. Бог да те чува од домашен арамија. …

Повеќе...

АКО ОБОЖАВАТЕ ТРИЛЕРИ ОВИЕ СЕ ЕДНИ ОД НАЈМРАЧНИТЕ

ЦВЕЌЕ НАД ИНФЕРНО – ИЛАРИЈА ТУТИ Во изолирана заедница во северна Италија, пронајдено е тело на маж без облека и без очи. Опасноста демне од длабочините на мрачното загадочно минато …

Повеќе...

КНИГИ ОД МАКЕДОНСКИ ПИСАТЕЛИ КОИ ЌЕ ГИ ПРОЧИТАТЕ ВО ЕДЕН ЗДИВ

„На работ од времето“ од Моника ТрајковскаАко сте расположени за научна фантастика, поточно, постапокалиптична дистопија, тогаш можеби ќе ви се допадне книгата – На работ од времето! Станува збор за …

Повеќе...

КНИГИ ЗА КОИ ВРЕДИ ДА СЕ ОДВОИ ВРЕМЕ ВО НОЕМВРИСКИТЕ ДЕНОВИ

„Жената на прозорецот“ од А.Џ. ФинАгорафобична жена што живее сама и ги шпионира соседите случајно гледа нешто што не треба да го види. „Еленор Олифант е океј“ од Гејл ХанименОсамена …

Повеќе...