СО ШТО ОДИ ЦРВЕНОТО ВИНО?

Умерената консумација на црвено вино носи низа придобивки за нашето здравје. Овој вид алкохол е извор на задоволство за сетилата и добро расположение во студените зимски денови. Го сакаат скоро сите и може да се комбинира со различни видови храна. Ова го прави одличен додаток на нашите вкусни јадења, бидејќи се одвива на волшебен начин за нашите сетила за вкус наспроти позадината на храната на масата.

Секој од нас мора да има барем едно шише вино за да посегне по крајот на еден заморен ден или кога има некоја посебна пригода. Затворете ги очите и уживајте.

Која храна се комбинира со црвено вино?
Одлично оди со сите оние намирници кои имаат изразен вкус и се подеднакво вкусни како волшебното црвено вино како што се:



Пилешко месо;
Јагнешко;
Црвено месо (скара, пржено и печено);
Јадења со темни сосови;
Сирења и жолти сирења;
Печен зеленчук;
Чоколадо и др.
Пијалокот од црвено грозје, во неговите различни сорти, се комбинира исклучиво со типичните зимски јадења, кои ги подготвуваме главно во постудените месеци од годината. Тогаш сакаме да ги загрееме нашето тело и душа, и нема подобар начин да го сториме ова од шише црвен пијалок со волшебен вкус.

Кога е соодветно да се консумира
Како што веќе рековме, зимата е најдобро време да се препуштиме на задоволството што ќе ни го овозможи црвениот пијалок. Пријатно сместени во прегратката на удобноста во домот, ни треба совршен крај на вечерта. Направете ваш избор според регионот, земјата, годината на производство, пакувањето и специфичниот вид на вино (црвено, бело, розе, овошје и сл.).