15 МИСЛИ ЗА ПОТХРАНУВАЊЕ НА СРЕЌАТА

Не постои личност која не ја бара среќата и сака да ја следи. Всушност, токму овие две работи не спречуваат да бидеме среќни. Тие создаваат очекувања, разочарувања. Нема потреба да бараме среќа бидејќи таа е присутна секој ден во нашите животи. Нешто што забораваме. Наместо тоа, честопати им даваме слобода на негативните мисли. Дали постои начин да се смени овој процес? Дефинитивно има, а тоа се прави преку моќта на позитивните мисли. Нашиот начин на размислување создава сензации, енергија, привлекува настани, не тера да дејствуваме.

Денес споделуваме со вас 15 позитивни мисли за повеќе среќа.

 1. Чувствувам благодарност за убавината околу мене.
  Во ваша близина секогаш има нешто убаво, дури и ако не го забележите веднаш.
 2. Горд сум на себе што давам се од себе.
  Ако давате се од себе, тогаш правите доволно. Оваа среќна мисла ќе ве потсети да не се обвинувате поради предизвици, грешки или несовршености.
 3. Благодарен сум за пречките кои ми помагаат да изградам сила, да станам подобра верзија од себе.
 4. Секој ден имам за што да бидам благодарен.
  Користењето на оваа позитивна мисла не потсетува дека можеме да додаваме нешто ново секој ден.
 5. Не сум дефиниран од минатото и ги користам грешките како можности за учење.
 6. Благодарен сум за секој мал чекор што го преземам.
  Запомнете дека постигнувањето цели не се случува преку ноќ.
 7. Заслужувам среќа и мир.
  Кога знаете дека заслужувате радост, ќе бидете поотворени за неа, дозволувајќи си да уживате во чувството.
 8. Се сакам себеси таква каква што сум затоа што не морам да бидам како некој друг.
 9. Дозволувам да бидам слушнат со тоа што ги искажувам моите мисли.
  Мора да постои рамнотежа во задржувањето на емоциите. Меѓутоа, кога ќе ги акумулираме во себе, во одреден момент тие ќе се манифестираат на не најдобар начин.
 10. Практикувам безусловна љубов кон себе, секој ден се подобро ќе се грижам за своето Јас.
  Да се ​​биде љубезен кон себе и да се практикува самосочувство може да го подобри позитивното размислување и да ги одврати негативните мисли.
 11. Приоритет ја давам грижата за себе пред сè друго.
  Еден од најдобрите начини за зголемување на позитивното размислување е да се фокусирате на грижата за себе. Грижата за себе води да се чувствувате подобро во сите аспекти од вашиот живот.
 12. Се возбудувам и се фокусирам на сегашноста.
  Така ги одбивате вознемирените мисли за минатото, иднината.
 13. Се фокусирам само на она што можам да го контролирам.
 14. Ги отпуштам работите кои не се важни и се фокусирам на она што е.
 15. Барам среќа во секој момент.