3 ПРЕДМЕТИ ШТО ПРИВЛЕКУВААТ ПАРИ ДОМА

Секој ден сме опкружени со разни предмети – ги користиме, ги допираме, им ги позајмуваме на роднини и пријатели. Вистината е дека секој предмет има своја енергија, било да е послаба или посилна. И тука се предметите што се доволно енергични за да привлечат пари дома.

  1. Монети

Кинезите користат монети како талисмани за да привлечат финансиски просперитет. Врзете ги со црвена лента или свилено јаже на ѕид во спалната соба или канцеларијата. Друга опција е да се остави сад полн со монети на видно место.

  1. Виолетови темјанушки

Растенијата имаат многу силна енергија, па затоа е добро однапред да ја проверите нивната симболика. Лисјата на овие растенија личат на монети, а виолетовата е бојата што има директно влијание врз успехот.

  1. Златна рипка

Идеално, би требало да имате 9 риби – осум златни рипки и една црна. Но, ова бара многу простор за аквариум, така што златната рипка ќе ја заврши работата за вас, се додека е во кружен аквариум лоциран на југоисточниот крај на вашиот дом.