5 ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ КОИ СЕ СРОДНИ ДУШИ ЗА СТРЕЛЦИТЕ

Секој хороскопски знак има своја хороскопска компатибилност во љубовта. Во периодот на Стрелец, кој започнува на 23 ноември, а завршува на 21 декември, време е да видиме кои знаци се најкомпатибилни со него во зодијакот. Тоа се воздушните и огнените знаци Близнаци, Вага и Водолија. Тие се вистински сродни души на Стрелецот. Овенот, Лавот и Стрелецот ја истакнуваат подивата и луда страна на Стрелецот кога се во врска.

Кои се сродни души Стрелец според хороскопскиот знак?

Близнаци
Близнаците и Стрелците се интелектуално еднакви. И двата знака се љубопитни и сакаат да истражуваат нови територии, да споделуваат нови знаења, да се возбудуваат за големи идеи. Владејачката планета на Близнаците е Меркур, богот на комуникацијата. Затоа Близнаците се способни правилно да ги формулираат и изразат апстрактните мисли и идеи на партнерот Стрелец. Тие постојано се на иста бранова должина и се надополнуваат еден со друг.

Близнаците и Стрелците прават одличен тим во интимната врска бидејќи тие се многу прилагодливи знаци кои секогаш наоѓаат начин да се справат во променливите ситуации. Дури и во нивните разлики наоѓаат начин за компромис.

Стрелецот може да им помогне на Близнаците да престанат да размислуваат за сè толку многу, а Близнаците можат да му покажат на Стрелецот како истражувањето на внатрешното јас всушност може да биде вистинска авантура.

Лав
Лавот е огнен знак, кој во комбинација со Стрелец прави одлична врска. И двајцата сакаат да комуницираат и да се поврзуваат со другите. Бидејќи и двата знака можат да ја разберат оваа особина кај другиот бидејќи постои во себе, тие прават прекрасен тим кој гради одлични односи меѓу себе.

Постои неверојатен баланс помеѓу Стрелецот и Лавот. Лавот може да го задржи Стрелецот поконцентриран, мотивирајќи ги да ги следат целите и да постигнат успех, додека Стрелецот го тера Лавот да се опушти повеќе и да не биде толку фокусиран на нивните достигнувања.

И двата знака уживаат во уметноста во сите нејзини облици, што го прави поминувањето на слободното време навистина пријатно.Вага
Вагите се сродна душа за Стрелецот бидејќи можат да внесат рамнотежа во неговата душа, можат да го водат на добар начин. Дипломатските вештини на Вагата можат да бидат отскочна даска за бурните Стрелци. Вагите се иницијатори. Уживаат во нови работи, што одлично се вклопува со истражувачкиот дух на Стрелецот.

Двојките од овие знаци навистина можат да се забавуваат заедно. И двата знака сакаат социјална интеракција и нови искуства. Авантурата им е во крвта.

Стрелецот и Вагата создаваат длабоки врски бидејќи се во постојано размислување и сакаат да разговараат за филозофски и длабоко душевни теми. Ова ги привлекува еден кон друг и помага да се одржи силна врска. Со вагата владее Венера, божицата на љубовта, додека со Стрелецот владее Јупитер, кој е поврзан со душата.

Водолија
Водолијата има свој животен ритам. Не и е грижа што мислат другите за неа и не им робува на стереотипите. Стрелецот е привлечен од вроденото чувство за слобода кај Водолијата и ја обожава нејзината уникатност.

Стрелците се љубопитни, а тоа ги наведува да ги истражуваат чудните карактеристики на Водолиите. Водолиите, од своја страна, ги ценат иновативните и длабоки идеи на Стрелецот. Водолиите им помагаат на Стрелците да се балансираат и да бидат поконзистентни, што е погодно за долготрајна врска.

Стрелец
Кој би можел подобро да разбере Стрелец од друг Стрелец? Двајца Стрелци во пар е идеална комбинација. Тие се вистински сродни души во секој поглед. Тие ја сакаат и ја ценат независноста еден на друг. Тие си ја даваат слободата што им е потребна. Во исто време, тие можат да се потпрат на партнерот кога им е потребно.

И двата знака имаат авантуристички дух, имаат тенденција да запаѓаат во длабоки филозофски разговори. Иако двајца партнери Стрелец имаат тенденција да бидат повеќе во воздух, тие убаво се сложуваат и можат да се потпрат еден на друг.