5 РАБОТИ ШТО НИКОГАШ НЕ ТРЕБА ДА ГИ ПОЗАЈМИТЕ ОД ДРУГИТЕ!

Ако му позајмите нешто на соседот, се верува дека му давате дел од вашата среќа. Ова исто така важи и за работите што ги внесувате во вашиот дом, бидејќи може да се случи тие работи да ви донесат несреќа. Никогаш не ги позајмувајте овие пет работи:

Сол

Ако вашите соседи ви побарале сол, дајте им ја само под еден услов – како подарок. Опасноста лежи во фактот дека солта има многу енергија и може да има лош ефект врз судбината. Солта е една од најважните магични компоненти, па затоа не се препорачува позајмување. Луѓето кои позајмуваа, а потоа се враќаа со чувство на губење на среќата, па дури и губење на здравјето …

Садови (чинии, тави)

Се верува дека тие се тесно поврзани со енергијата на куќата во која се наоѓаат. Ако некој сака да им направи нешто лошо на другите, само треба да дозволи користење на нивните садови: чаши, шерпа, чинии, лажици, итн. … Не дозволувајте никој да позајмува чинии, шерпаси или било кој дел од садовите од вас, бидејќи можеш негативно да влијаеш врз судбината на овие луѓе. Оштетените садови се уште поопасни бидејќи носат лоша енергија во домот во кој се наоѓаат.

Облеката

Облеката е многу лична работа, дури и ако ја земате од вашата сестра или брат, па затоа е подобро да дадете нешто за возврат. Велат дека обувките ја носат најголемата несреќа бидејќи апсорбираат најмногу негативна енергија.Накит

Накитот е полн со енергија на личноста на која и припаѓа. Затоа, не треба да се позајмува. Со ставање обетки или прстени на друго лице, ги „добивате“ проблемите на таа личност со нив.

Метла

Ако им позајмите метла на вашите соседи, бидете сигурни дека ќе има финансиска загуба во вашиот дом. Дури ризикувате да добиете отказ. Во никој случај не треба да дадете метла на некого да ја користи, а потоа да ја вратите. Ако го дадете, нека биде трајно.