7 РАБОТИ ШТО МАЖИТЕ НЕ ТРЕБА ДА ГИ ЗНААТ ЗА ЖЕНИТЕ

За да изградите совршена врска, треба да знаете што можете, а што не треба да му откривате на партнерот.

Секој од нас има нешто во својата душа. А со оглед на тоа што жените се одговорни за емоционалниот мир, хармонија и мир во семејството – тие се должни некои работи да ги чуваат во тајност од својот партнер. Еве што никогаш не треба да му кажете.

  1. Вистинската цена на вашата чанта, чевли и облека

Вашиот партнер може да претпостави дека се скапи, но не треба да ги знаете деталите. Ако постојано го споделувате ова со него, тој може да мисли дека барате материјална поддршка од него.

  1. Колку пијалоци испи синоќа?

Ова нека биде ваша тајна што нема да ја откријат вашите пријатели. Ако споделите детали со него, малку е веројатно дека ќе додадете поени во ваша корист.

  1. Козметички и други постапки за подобрување на изгледот

Не кажувајте му на сопругот колку напорно работите за да бидете привлечни за него. Тој и онака ве смета за совршени. Не го оптоварувајте со непотребни информации.

  1. Што мислат вашите роднини за него?

Ако барате силна и трајна врска, тогаш подобро е некои работи да ги чувате во тајност. Ова исто така важи и за мислењето на вашите пријатели и роднини за вашот сакан.
Но, ако тие сепак постојано ги истакнуваат недостатоците на вашиот партнер, смирено кажете им дека го знаете подобро од нив и замолете ги да не се мешаат во вашиот личен живот.  1. Што навистина мислите за неговата мајка

Ова е табу тема. Ако сeуште зборувате за жената што го родила, кажете само добри работи за неа.
Свекрвата и снаата се вечни ривали за човечкото срце. И бидејќи вашиот сакан е воспитан и образован од неговата мајка, тоа значи дека таа не е толку лоша. Обидете се да ги пронајдете позитивните квалитети во нејзиниот карактер.

  1. Вашата желба за слабеење

Останете на пиедесталот на совршенство за вашиот маж. Можете да разговарате за губење на тежината со вашите девојки. Во денешно време, постои тенденција да се биде поблаг кон дебелите жени. Ако ова не е утеха за вас, чувајте ги овие мисли за себе. Во спротивно, ризикувате да го привлечете непотребното внимание на партнерот кон проблем за кој можеби не се сомневал дека сте го имале.

  1. Колку пари заштедувате

Секој заштедува пари за нешто. Но, не треба да зборувате за тоа. Нека биде ваша тајна. Сепак, не заборавајте ги приказните за мажи кои се потпираат на финансиската поддршка на својата сакана. Затоа, во такви случаи, тишината е навистина златна.