7 СИГУРНИ ЗНАЦИ ДЕКА МАЖОТ НАВИСТИНА СЕ ГРИЖИ ЗА ВАС

Има еден дечко во вашиот живот за кој имате чувства, но не сте сигурни дали му се допаѓате. Ова се 7 работи кои покажуваат дека тој навистина се грижи за вас и дека вашата врска има иднина.

  1. Го чувствува вашето расположение

Знае кога нешто ви се случува без да го кажете тоа гласно. Тој само ве чувствува, па не треба да се обидувате да ги криете емоциите.

  1. Тој се грижи за вас

Тој знае што ви се допаѓа и ве изненадува без причина. Се обидува да ви помогне да изгледате и да се чувствувате најдобро. И тој не очекува голема благодарност, само да знае дека си добро.

  1. Ви дава простор кога ви треба

Тој ја почитува вашата потреба за личен простор и знае кога да се повлече и да ве остави на мира.

  1. Ги покажува своите чувства кон вас

Неговите постапки јасно ги изразуваат неговите чувства кон вас. Не треба гласно да каже дека чувствува нешто реално, само вие го чувствувате тоа.  1. Тој ти простува

Тоа не исчезнува по првата расправија или конфликт што се појавува во динамиката на вашата врска. Ова не значи дека вистинската љубов треба да се мери според тоа колку од вашето токсично однесување тој е подготвен да го поднесе, туку дека сте човек и дека нема да ве остави на првиот удар на патот.

  1. Ќе ве заштити зад грб

Личноста која искрено се грижи за вас ќе биде лојална и ќе ја штити вашата репутација дури и кога не сте таму за да го сведочите. Неговите постапки се искрени и не се обид да добие пофалби и благодарност од вас.

  1. Се сеќава на важни датуми во вашиот живот

Без разлика дали тоа е вашиот роденден, годишнината од смртта на пријател или кој било ден што буди емоции и има посебно значење за вас, тој ќе се сеќава.