Погледнете како да направите неверојатно импресивен колач со одлична арома.
Потребни состојки:
за тесто:
120 грама мек путер
3 јајца
1 чаша црвено вино
1 чаша шеќер
1 1/2 чаша брашно
2/3 чаша какао
2 лажички прашок за пециво
1/3 лажиче сол
За глазура:
4 лажици шеќер
100 грама павлака
150 грама крем сирење
2 ванила
100 грама овошје по ваш избор
Начин на подготовка:
Во сад, просејте го брашното, прашокот за пециво и какаото, додајте сол и промешајте. Со миксер изматете го мекиот путер, заедно со шеќерот, додајте ги едно по едно и јајцата. Додека мешате постојано, постепено додавајте ја смесата со брашно во течната смеса, додавајќи малку од виното. Смесата ќе изгледа малку груба, но ова е нормално.
Подмачкајте сад за печење и истурете ја готовата мешавина во неа. Печете го колачот со црвено вино во загреана рерна од 180 степени околу 35 минути. 5-10 минути по печењето на тортата, превртете го и почекајте да се излади целосно.
Мешајте ја павлаката со шеќерот 2-3 минути. Потоа додадете крем сирење и матете додека не се изедначи. Премачкајте ја тортата со кремот и украсете со сезонското овошје.
Наздравје!