Денешниот рецепт е многу погоден за активни спортисти кои сакаат да јадат правилно. Пилешките гради се еден од најдобрите протеини што може да ги добиете после тренингот. И уште подобро е кога се комбинира со растителна маст од авокадо.
Потребни состојки:
2 парчиња стек
бибер
сол
маслиново масло
Производи за сос:
1 парче меко авокадо
свежи лисја од босилек
3 лажици крем фета сирење
1 големо чешне лук
2 лажици јогурт
1 лажица сок од лимон
бибер
сол
2 лажици. вода
Начин на подготовка:
Посипете го со сол и црн бибер стекот. Загрејте тава со маслиново масло и пржете ги во тавата по 3-4 минути од секоја страна за да останат сочни. Во меѓувреме, излупете го авокадото и ставете го во блендер. Додадете го свежиот босилек, јогуртот, крем сирењето, лукот, сокот од лимон, водата, солта и биберот и блендрирајте додека не се изедначи смесата.
Послужете го пилешкиот стекот со сосот од авокадо и украсено со парчиња розов домат и авокадо.
На здравје!