Состојки:
- 2 пакувања бисквити
- 5 пакетчиња карамел пудинг (ќесичка од 40 гр.)
- 1.700 мл млеко + 400 мл за шлаг
- 250 гр путер или маргарин
- 200 гр шеќер
- 300 гр шлаг
- 500 мл слатка павлака (за обложување на торта)
Подготовка:
Пржете го шеќерот и истурете го млекото. Оставете малку млеко за да го промешате пудингот (околу 300 – 400 мл). Варете додека не се стопи карамелизираниот шеќер.
Сварете го пудингот што го измешавте во млекото. Извадете го филот од ринглата и оставете го да се излади.
Изматете го путерот или маргаринот и измешајте со миксер во пудингот што претходно сте го измешале со миксер. Шлагот изматете го со 400 мл ладно млеко.
Фил: бисквит, фил, шлаг, бисквит, фил, шлаг, бисквит, фил, шлаг, бисквит, фил и шлаг.
Оставете ја тортата да се зацврсти и послужете.
На здравје!