ТОРТА ШЕХЕРЗАД БЕЗ ПЕЧЕЊЕ

Состојки:

  • 2 пакувања бисквити
  • 5 пакетчиња карамел пудинг (ќесичка од 40 гр.)
  • 1.700 мл млеко + 400 мл за шлаг
  • 250 гр путер или маргарин
  • 200 гр шеќер
  • 300 гр шлаг
  • 500 мл слатка павлака (за обложување на торта)

Подготовка:

Пржете го шеќерот и истурете го млекото. Оставете малку млеко за да го промешате пудингот (околу 300 – 400 мл). Варете додека не се стопи карамелизираниот шеќер.

Сварете го пудингот што го измешавте во млекото. Извадете го филот од ринглата и оставете го да се излади.



Изматете го путерот или маргаринот и измешајте со миксер во пудингот што претходно сте го измешале со миксер. Шлагот изматете го со 400 мл ладно млеко.

Фил: бисквит, фил, шлаг, бисквит, фил, шлаг, бисквит, фил, шлаг, бисквит, фил и шлаг.

Оставете ја тортата да се зацврсти и послужете.

На здравје!