Состојки:
- 200 мл млеко
- 50 гр какао во прав
- 200 гр шеќер
- 65 гр путер
- 300 гр бисквити
- 500 гр крем сирење
- 300 мл слатка павлака
- 100 гр чоколадо
- 100 гр бело чоколадо
За глазура:
- 150 гр чоколадо
- 100 мл слатка павлака
- Подготовка:
Во млекото додадете шеќер (100 гр.), Какао, стопен путер и скршени бисквити, а потоа истурете во тркалезен калап.
Поделете го крем сирењето на 2 еднакви делови (по 250 гр.), Па на едното додадете го растопеното црно чоколадо, а на другиот растопеното бело чоколадо.
Комбинирајте, а потоа изматете ја слатката павлака со чоколадото.
Додадете половина во една смеса, половина во друга.
Промешајте, па ставете го кафеавиот фил прво на кората од бисквити, па белиот.
Глазурата направете ја со топење на чоколадото со слатката павлака и прелијте ја тортата.
На здравје!