ПОХОВАН КАШКАВАЛ СО ПИВО

Ако обожавате кашкавал, треба да го пробате овој рецепт. Во смесата има пиво, па затоа ваквиот кашкавал е идеален за предјадење. Послужете со свежа салата или компири.

Потребни сосотојки:

350 грама кашкавал

1 лажичка масло

2 јајца

3 лажици брашно

1 лажица пиво

сенф, бибер и сол по вкус

Начин на подготовка:

Исечете го кашкавалот на правоаголни парчиња долги приближно 7 см и ширина 2 см. Посипете со црн бибер. Од пивото, брашното, солта, сенфот и изматените жолчки се подготвува кашеста маса, која внимателно се меша со изматените белки.

Потопете ги парчињата кашкавал во смесата со јајца и пржете додека не заруменат во врелото масло.

Ставете ги на кујнска хартија неколку минути за да се впијат несаканите маснотии. Послужете додека е сè уште топло.

На здравје!