БРЗА ТОРТА СО КАКАО И ЈОГУРТ: ТОЛКУ СОЧНА И ВКУСНА, ЌЕ ПОСАКАТЕ УШТЕ ЕДНО И УШТЕ ЕДНО ПАРЧЕ!

Состојки:

  • шеќер 200 гр
  • брашно 300 гр
  • јогурт 2,8% мм 180 гр
  • сода бикарбона 1 лажиче
  • масло половина чаша

За сируп:

  • шеќер 10 лажици
  • млеко 2,8% mm2 dl
  • маргарин 100 гр
  • 3 лажици какао

Како да се подготви:

Изматете ги состојките за тесто добро додека не стане мазна и рамномерна. Печете на 200 степени 25-30 минути, а потоа оставете го тестото да одмори околу пет минути. Гответе го сирупот со вриење на сите состојки додека не се соедини. Исечете го колачот на коцки и прелијте го со сирупот. Оставете тортата добро да го апсорбира сирупот, а потоа послужете ја.