АКО ЧОВЕК ГИ ГИ ПРАВИ СЛЕДНИТЕ ДВИЖЕЊЕ НА РАКАТА, ТОА ИМА СКРИЕНО ЗНАЧЕЊЕ

  1. Сврзувачки раце во форма на пирамида

„Кога разговарате со некого и тој вака ги спојува рацете, голема е веројатноста дека во тој момент се чувствува многу моќно и супериорно“, објасни тренерот за запознавање Џејсон Лукас во видеото на страницата за социјална мрежа TikTok. Најчесто вака преклопените раце се држат пред телото, најчесто пред градите, но понекогаш и во близина на стомакот. Вообичаено можете да видите вака споени раце на деловните состаноци, но на љубовно поле, вака споените раце може да укажат дека личноста што ја гледате е веќе подготвена за друг состанок.

  1. Подигнат показалец

Кога некој го држи показалецот нагоре и нежно го движи напред-назад, тоа значи дека не сака да зборувате, само слушајте. Движењето суптилно покажува дека имаат мисла што се обидуваат да ја извлечат и дека им треба трпение на соговорникот. Кога овој сигнал се појавува на датум, тоа значи дека на личноста спроти вас му треба внимание . Можеби сака да ви каже нешто важно или да открие некои нови работи за себе.

  1. Буквата О

Ова е уште еден гест со рака што може да го видите од некој што се обидува да ги собере нивните мисли. Ова е знак дека личноста премногу размислува. Луѓето најчесто го користат овој гест со рака кога се обидуваат да се движат во непријатни ситуации на работа, имаат конфликт со некого или сакаат да бидат сигурни дали информациите што ќе ги кажат се точни. На романтичен состанок, ова може да значи дека личноста се обидува да открие важни информации што е можно појасно.

  1. Криење на палците

„Кога некој зборува и ги крие палците во разговорот, голема е веројатноста дека во тој момент се чувствува многу несигурно“, вели Лукас. Овој заштитен став може да се земе најчесто со рацете на маса или додека стоите со опуштени раце пред вас. Ако на романтичен состанок забележите дека некоја личност има вакво движење на раката, тоа може да биде знак на сомнеж во себе. Обидете се да и дадете комплимент и да ја охрабрите.

  1. Отворете ја дланката

Ова движење на рацете луѓето го користат како форма на интеракција за да се изразат што е можно подобро. Лукас, тренерот за запознавање објаснува дека отворените дланки исто така може да укажат дека личноста ви ја кажува вистината. Друга работа што треба да ја барате кога одредувате дали некој ја кажува вистината или не е гестикулација со една или две раце. Студијата од 2015 година, објавена од Здружението за компјутерски машини, покажа дека 40 отсто од луѓето кои лажеле прават гестови со две раце, во споредба со само 25 отсто од луѓето кои ја кажале вистината.