АКО НЕ СЕ ЧУВСТВУВАТЕ ТАЖНИ ВО ЉУБОВТА, ТОГАШ СТЕ СО ПОГРЕШНА ЛИЧНОСТ

Звучи лудо за вас, нели? Но, размислете – ако сте со вистинската личност, со некој што ви го менува животот, правејќи да се чувствувате живи како никогаш порано, нема да бидете среќни секој ден. Ќе бидете тажни, дури и загрижени дека може да дојде време кога не се чувствувате така. Ќе се исплашите кога ќе излезете од вашата зона на удобност.
Љубовта е ова неверојатно, нематеријално чувство што се чини дека ви меури во стомакот и ја скокотка вашата душа. Ви ги дава оние моменти на благодарност и благодарност, оние непремостливи океани кои беснеат во градите, постојано ве потсетуваат дека имате што да изгубите. И многу. Кога сте заљубени, секогаш имате што да изгубите и тоа е тажно. Ова е болно. Затоа љубовта ве држи будни на полноќ со грутка во грлото.

Можеби луѓето ќе ги кренат веѓите со неверување кога ќе го слушнат ова. Можеби ќе го збрчкаат носот и ќе ги превртат очите затоа што луѓето веруваат дека никогаш нема да се плашите да изгубите некого ако сте со вистинската личност. Луѓето веруваат дека таквата вознемиреност нема да постои ако сте во самоуверена и мирна врска, но тоа не е случај.
Љубовта не е пријатна. Да, во него има моменти на блаженство, но тие брзо се заменуваат со страст, лутина, страв, тага и луда радост. Вистинската љубов не ве прави мрзливи и невнимателни. Напротив, тоа бара постојано присуство во сегашноста. Никогаш не треба да престанете да покажувате некому дека вашето срце ги избра пред сè, дека сте подготвени да се борите, да плачете, да се заљубувате во нив секој ден.