ДУРИ И АКО ИМАТЕ МНОГУ ПАРИ, НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ КУПИТЕ ОВИЕ РАБОТИ

Парите никогаш нема да го направат човекот среќен, бидејќи најважните работи во животот што нe насмевнуваат не се купуваат.

Да, добрите финансии обезбедуваат удобен живот, а да се биде сиромашен е многу лошо. Не сакаме да кажеме дека парите не се добра работа, особено кога сте ги заработиле со чесна работа. Но, среќата, што прави човекот да се чувствува навистина жив, е поврзана со многу повредни работи, како што се:

Љубов

Не можете да купите вистинска љубов, без разлика колку пари имате. Бидејќи љубовта е нешто интимно, искрено, па дури и малку мистериозно. А парите се само начин на размена.

Време

Секоја минута што поминува е време што никогаш нема да го вратите. Времето е нешто многу вредно што е скапо, но не можете да си го дозволите.

Внатрешен мир

За да го постигнете ова неверојатно чувство, треба да се чувствувате добро, како себеси и љубов. Не постои начин да се постигне ова, дури и ако имате многу пари. Среќата што води кон внатрешен мир и спокој не се купува!

Талент

Даровите и способностите што ги поседувате се бесценети. Иако парите дефинитивно можат многу да помогнат во вашиот развој, тие никогаш нема да можат да ви купат талент. Значи, ако имате посебни квалитети, искористете ги!

ЗдравјеИако можете да купите важни лекови за вашето здравје, тие не можат да го заменат природното здравје кога не е достапно. Ниту како што се чувствуваме.

Многу често нашите здравствени проблеми се должат на нерви, грижи и мрачни мисли. Без разлика колку пари имаме, тие нема да нe направат да се чувствуваме подобро ако нашата душа боли!

Вистински пријатели

Верувај ми, пријателите не се купуваат со пари! Или барем вистинските! Некои луѓе ќе сакаат да бидат во ваше друштво ако сте богати и славни, но брзо ќе сфатите дека тие не се искрени и добронамерни за вас. Вистинските пријатели се богатство што мора да го чуваме.

Знаење

Може да купите сертификат, диплома, може да полагате многу курсеви, но знаењето и вештините не чинат пари. Многу луѓе мислат дека со врски и пари можат да се зголемат во општеството, но дали ќе бидат навистина среќни?

Семејство

Никој не може да го избере своето семејство или да го купи. Но, да се има семејство е најдоброто и највредното нешто на овој свет. Ценете ги и почитувајте ги вашите родители!