ГОЛЕМИТЕ ВИСТИНИ ЗА ЉУБОВТА КОИ СЕКОЈ ТРЕБА ДА ГИ ЗНАЕ

Кога сакаш некого со цело срце и без да гледаш назад, за возврат го добиваш истиот став. Единственото нешто што не спречува вистински да сакаме е нашиот сопствен страв.

Љубовта е едно од најубавите и најпосакуваните искуства и во исто време – најнеразбирливото. Можеби ова се должи на неговата сеопфатна природа. Не постои ниту еден човек на светот кој не копнее за љубов. Сите ја сонуваме, постојано ја чекаме.

Едно е јасно: луѓето се опседнати со љубов. Тие трошат години наоѓајќи ја својата сродна душа, се посветуваат со цело срце, се грижат и се плашат да не ја изгубат. И колку и да е ова чувство необјасниво од гледна точка на логика и трезвено пресметување, постојат некои вистини за вистинската љубов што секој треба да ги знае.

Постои личност на овој свет создадена специјално за вас

Ова не е претпоставка или мотивациона фраза. Ова е речиси математичка формула. Затоа, ако сте сингл денес и се прашувате дали ќе ја најдете својата сродна душа – препрочитајте ја оваа реченица неколку пати. Запомнете ја оваа формула и никогаш не ја доведувајте во прашање.

Сигурно има некој на оваа Земја кој ќе ве сака со сето свое срце. Ќе се смее на вашите шеги, ќе се восхитува на вашата насмевка, ќе ужива во вашиот глас. Тој ќе сака да бидете првата личност со која разговарате наутро и последната личност за која размислува пред да заспиете.

Сè што се бара од вас е да го отворите срцето за љубовта. Не кријте се и не плашете се од разочарување. И тогаш шансите за средба со таква личност ќе се зголемат. Главната работа е да се верува!

Предодредени сте од неколку потенцијални „сродни души“

Се разбира, најидеалната опција е ако секој од нас има партнер во животот. Но, за жал (подобро – за среќа), ова не се случува секогаш.Ако успеавте да ја пронајдете својата сродна душа и да создадете прекрасна врска – честитки! Бидете внимателни и работете на нив. Но, ако вашиот „само еден“ не е личноста што ја заслужувате, не очајувајте.

Погрешно го толкуваме терминот „сродна душа“. Повеќето луѓе се сигурни дека ова е личност која е наменета за нас и може да биде идеален придружник. Воопшто не е така! Всушност, има многу луѓе на овој свет кои можат да бидат ваша сродна душа. Затоа, не грижете се ако првите неколку обиди не успеат. Сигурно со текот на времето ќе ја пронајдете вистинската љубов, вашата вистинска и последна сродна душа.

Љубовта и страста се сосема различни работи

Проблемот е што тие лесно можат да згрешат. Факт е дека сексуалната привлечност може да постои без романтична љубов и без физичка интимност.

На крајот на краиштата, љубовта е прво и основно емоција која со текот на времето се развива во дела. Почнуваме да се грижиме за некого, правиме се за да го направиме среќен. Со други зборови, ја покажуваме нашата љубов.

Страста е нетрпелива и минлива, додека љубовта може да трае со години, дури и цел живот!