ХОРОСКОПСКИТЕ ЗНАЦИ ЧИИ МИСЛИ СЕКОГАШ СЕ НАПИШАНИ НА ЛИЦЕТО

Некои знаци се многу чувствителни и не можат да се воздржат кога станува збор за изразување на нивните мисли и емоции. Од изразите на лицето и нивниот изглед, нивните соговорници можат многу да разберат за нив.

Бик

Бикот целосно ја губи контролата врз своите емоции. Во моменти на бес, тој навистина изгледа како лут бик кој брза кон сторителот со роговите напред. Чувствата на Бик можат да станат толку огромни што тој дури и не се обидува да ги сокрие. Ако на лицето на Бик ја прочитате подготвеноста за напад, подобро е да се држите подалеку од него и да не предизвикувате агресија. Но, изливите на гнев не траеја долго. Емоционалните бури се заменуваат со разбирање и толерантна смиреност на Бик.

Лав

Лавот не смета дека е неопходно да ги скрие своите мисли: секогаш можете да разберете од неговото лице дали е среќен или не. Овој знак е под покровителство на Сонцето и, како и нашата светлина, великодушно ги споделува своите емоции со другите. Тие можат да бидат и добри и лоши. Кога е добро расположен, Лавот ги заразува другите со својата радост. Но, ако му завидувате со злобен израз на него, тогаш бидете подготвени да се заштитите од неговата психолошка негативност. Лавовите великодушно ги споделуваат своите емоции со другите и не се срамат од нив.

СтрелецАко сакате да кажете тајна за целиот свет, доверете му го ова на Стрелец. Претставниците на овој хороскопски знак не се сметаат за тајни агенти, бидејќи нивните лица можат да се читаат како отворена книга. Родените под созвездието Стрелец се познати екстроверти. Нивната емоционалност се граничи со сентименталност. Авантурите на ликовите во книгите и филмовите ги доживуваат толку искрено што плачат и се смеат со нив. Стрелците прво размислуваат со своето срце, а дури потоа со разум и логика.

Скорпија

Ретко кој од хороскопските знаци може да се спореди во израз со Скорпија. Претставниците на овој хороскопски знак се премногу експресивни во напнати моменти. Кога планираат нешто тајно, тоа влијае на нивните лица, но со спротивен знак. Поради природниот сомнеж, навредената Скорпија повеќе ќе се насмее отколку да го покаже својот гнев. Спротивно на тоа, тој ќе се обиде да ја скрие својата радост под маската на рамнодушност. За да го прочитате лицето на скриената Скорпија, мора да бидете психолог. Скорпиите се многу експресивни, но само кога сакаат. Природната експресивност на овие хороскопски знаци може да биде добра трага кога сакате да ги откриете нивните мисли.