ИСКУСТВАТА КОИ ОСТАВААТ ЛУЗНИ И КОИ ВЕ МЕНУВААТ СЕ ДЕЛ ОД ВАШАТА ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Секој човек со себе го носи својот емотивен багаж, кој вклучува спомени и различни искуства кои не сака да ги остави и да ги заборави.

Ако не научите да ги испуштате токсичните и негативни искуства, со текот на времето тие ќе почнат да акумулираат се повеќе и повеќе килограми, а тоа има разурнувачки ефект врз расположението и интимните односи. Постојано носење на овој товар без да го исчистите од време на време доведува до емоционални и физички рани кои тешко се лекуваат.

Кога се чувствувате виновни, измамени, напуштени или едноставно тажни, може лесно да го допрете дното и да се мразите себеси.

Искуствата кои оставаат лузни и кои ве менуваат се дел од вашата животна приказна.

Ослободете се од овој товар со испитување на вашиот емоционален багаж и испитување на она што го носите таму. Размислете и за работите што сте ги ставиле и за работите што другите ги додале.Дајте си време и размислете!

Дури и ако не можете да го видите, овој багаж го носите на раменици секој ден. Сфатете дека повеќето од реакциите што ги покажувате се поврзани со товарот што го носите со себе. За да се ослободите од него, научете да правите разлика помеѓу корисни и штетни работи.