КАКО ДА ГО ВРАТИТЕ БИВШИОТ БЕЗ ДА СПИЕТЕ СО НЕГО

Некои луѓе велат дека сексот е првиот чекор за враќање на бившиот , но тоа не е. Всушност, тоа ги намалува вашите шанси за обновување на вашата врска. Или поточно кажано: Зошто да ја купите кравата кога го добивате млекото бесплатно?

Со сексот, вашиот партнер всушност ги лекува раните од раскинувањето. На крајот, кога ќе почне да се чувствува доволно сигурен во себе, ќе се врати на пазарот во потрага по друг.

Денес ви носиме неколку паметни стратегии за да го натерате вашиот поранешен да ве моли назад.

Прекинете ги сите комуникации со него

Во првите 30 дена од раскинувањето, НЕ треба да имате никаков контакт со бившиот, без разлика колку е тешко. Без повици, без пораки, без тажни песни и цитати на социјалните мрежи.Во првите денови по раскинувањето мисли за вас како токсичен и токму затоа како отруен треба да му дадете време за опиеност од вас. Во одреден момент, кога ќе разговара со пријателите за се што е лошо за вас, носталгијата и осаменоста ќе почнат да го притискаат малку по малку.

Кога ќе го прекинете, ја удвојувате неговата емоционална болка . Ако почнете да му се јавувате дури и само за да слушнете како е, тој ќе го сфати тоа како знак дека не можете да живеете без него, дури и ако не е така, и ќе се чувствува моќно. Таа болка што му ја нанесувате со прекинувањето на комуникациите е добра за вас бидејќи ќе стане катализатор да го вратите кај вас.

Вистината е дека има време за секс со бившиот, а тоа е на крајот од следната фаза: „Повторно привлекување“.

Кога ќе се видите или слушнете за прв пат по раскинувањето, избришајте ги пријателските спомени од вашата врска. Без расчистување на стари сметки!!! Кога ќе почнете малку да се зближувате и ќе почувствувате дека старите чувства почнуваат да му се враќаат, сега можете да преминете на секс .