КАКОВ ЉУБОВЕН ЖИВОТ ИМАТЕ СПОРЕД МЕСЕЦОТ НА РАЃАЊЕ

Некои луѓе веруваат дека љубовниот темперамент на една личност е одреден од месецот во кој е роден. Се верува дека не само знакот во хороскопот, туку и самиот месец на раѓање влијае на карактерот на заљубената личност.

Јануари

Метафорично можете да кажете дека родените на студот во јануари сакаат љубов со рационалност и доследност. Долго време не им дозволуваат на нивните момчиња да им приоѓаат сè додека не сфатат дека може да им се верува, но кога ќе го положат тестот, тие почнуваат да се отвораат, да им попуштаат на чувствата.

Февруари

Тие сакаат светла и романтична. Тие се во состојба да направат секакви лудости заради љубовта, така што нивната љубовна приказна не е полоша од кој било љубовен филм. Тие не страдаат поради љубов, тие сакаат да примаат само радосни емоции од ова чувство

Март

Родените во март се најмирни од сите пролетни луѓе. Тие имаат најмек карактер. Тие се многу трогателни, но не се одмаздољубиви. Лесно се навредуваат, па бараат некој со големо срце, трпеливост и флексибилност на карактерот.

Април

Најжешките и бескомпромисни луѓе се раѓаат во април. Тие се весели и оптимисти, но само додека некој не почне да ги провоцира. Експертите за биоенергија априлскиот љубовен темперамент го нарекуваат најпредизвикувачки од сите. Тешко е да се постигне компромис и да се решат проблемите со таквите луѓе. Тие претпочитаат другите да го прават тоа за нив.

Мај

Секој роден во мај е многу одмаздољубив. Подобро е да побараат прошка што е можно поскоро ако не сакате да го расипете расположението. Овие луѓе сакаат да бидат сами. Тие мразат кога некој ги присилува, ја нарушува нивната приватност. Но, тие се многу романтични и се залагаат за сродната душа и семејството. Дефинитивно нема да се изгубите со нив – тие нема да бидат навредени.

Јуни

Овие луѓе имаат способност да заведат секого. Правилото за нив е „заедно засекогаш“. Можеби имаат минлива романтична врска, но не одбиваат да ја изберат најидеалната личност. За помалку, тие нема да се согласат.

ЈулиРодените во јули се среќна маскота за другите. Тие се секогаш добро расположени, сакаат да освојат нови врвови. Многу е интересно да флертувате со нив, тие се многу дарежливи и сакаат да поминуваат време со некој близок.

Август

Тие имаат развиено емпатија, така што секогаш знаат што сакаат и што мисли нивната втора половина. Тие со внимание ја опкружуваат својата сакана, знаат да најдат компромиси, мразат осуда. Тие се искрени и отворени.

Септември

Жените и мажите во септември обожаваат флерт и лесна комуникација. Тие се најсреќни во љубовта и многу е лесно да се комуницира со нив. Тие го следат нивниот изглед и затоа се крајно селективни во однос на другите. Само убава личност може да ги интересира.

Октомври

Овие се најсложените луѓе од сите. За нив е тешко да сакаат некој, но уште потешко е да се направи тоа брзо. Таквите лица никогаш не се заљубуваат на прв поглед. Ова се типични моногамни луѓе на кои им треба дарежлива и љубезна личност.

Ноември

Во ноември се раѓаат оние кои се многу активни, но не дозволуваат никој близок така. Тие се дружељубиви луѓе со кои е тешко да се флертуваат. Тие не сакаат да трошат енергија, па затоа во повеќето случаи се приближуваат самите себе за да ги исполнат или разгледаат предлозите што им доаѓаат. Тие се карактеризираат со сигурност, искреност и надежност.

Декември

Луѓето родени во декември сакаат со цело срце, тие буквално нуркаат во врски, ги даваат своите чувства максимално. Тие не се склони да се менуваат, да изневеруваат, да лажат. Декемвриските луѓе не сакаат да треперат од цвет на цвет како пеперутки. Тие се моногамни.