КИНЕЗИТЕ ВЕРУВААТ ДЕКА ОВОЈ ДЕЛ ОД ТЕЛОТО КАЖУВА КАКВИ СТЕ ВО СЕКСОТ

Уште од античко време Кинезите верувале дека прстите на нозете го откриваат карактерот на човекот, од тоа дали е роден авторитет, но и дали е добар во кревет…

Палецот

Ако е подолг од другите прсти, вие сте паметни и креативни и одлично се справувате со проблемите. Затоа никогаш нема да ви биде досадно со овие луѓе, особено не кога играте под чаршафите.

Втор прст

Должината на овој прст наводно открива дали сте роден лидер, пишува „Men’s Health“. Ако е подолг од другите прсти, веројатно сте динамична личност која сака да доминира. Но, интересно е што во минатото Кинезите верувале дека жените чиј показалец е подолг од другите прсти сакаат да доминираат во врската, па затоа не се пожелни за брак.

Среден прстЗа Кинезите ова е многу важен прст бидејќи ја открива состојбата на умот, но и виталната енергија на човекот. Тие веруваат дека колку е подолг тој прст, толку се поголеми шансите за успех во кариерата. Спротивно на тоа, ако имате краток среден прст, веројатно на прво место ги ставате семејството и пријателите.

Четврти прст

Ако е долга и исправена, тоа е грижлива и чувствителна личност која го става своето семејство на прво место и која е секогаш подготвена да помогне. Но, ако овој прст е краток, тој симболизира личност со силен карактер и силна индивидуа која се стреми да постигне сè во животот исклучиво со своја сила.

Мал прст

Ако малиот прст ви е нетипично краток, на прв поглед е јасно дека сте забавувач со склоност кон зло. Многу сте интелигентни, но исто така ви е тешко да останете мотивирани и лесно го губите интересот за нештата и луѓето. Исто така, личноста која може да го движи малиот прст без да ги движи другите прсти е склона кон авантури, но и наводно многу способна во кревет. Мажите кои го умеат тоа се најпосакувани за кратки врски, бидејќи се страсни и одлични љубовници. Но, не би ги препорачале за долги врски…