ЌЕ УСПЕЕТЕ ЛИ ДА ОДГОВОРИТЕ НА ЕДНО ЛЕСНО ПРАШАЊЕ НА КОЕ НИ НАЈПАМЕТНИТЕ НЕ ЗНААТ ДА ОДГОВОРАТ?

Половина од студентите на најпрестижните факултети, одговориле погрешно на ова едноставно прашање.

– Ако бејзбол палка и топка чинат 1,10 долари, а палката е поскапа од топката за долар, колку чини топката?

Размислете убаво, одговорот ви го даваме во продолжение.Ако помисливте дека одговорот е 0,10 долари или 10 центи, погрешивте. Точниот одговор е 5 центи.