КНИГА НА ДЕНОТ: ТРИСТАН И ИЗОЛДА ОД ЖОЗЕВ БЕДИЕ

Приказната за „Тристан и Изолда“ е стара келтска сага за трагичната љубов на двајца млади. Отруениот Тристан во чамецот, го пронаоѓа убавата Изолда, ќерката на ирскиот владетел. Тие ќе се заљубат на прв поглед, но заветот и обичаите ќе направат нивниот однос да стане легендарна и забранета љубовна приказна…