ЅВОНЧИЊА ВО СНЕГОТ

На времето, Кајла Грин го обожавала Божиќ. Сега, единствената божиќна желба ѝ е „најмагичниот период од годината“ да помине што е можно побрзо. Па, кога должноста ја повикува во снежниот …

Повеќе...

КНИГА НА ДЕНОТ – ДАРБАТА НА КРОЈАЧКАТА ОД ФИОНА ВАЛПИ

Од авторот на бестселерите „Море од спомени“ и „Ветувањето на пчеларот“ доаѓа една привлечна приказна за три млади жени кои се соочуваат со невозможен избор.Како ќе им пресуди историјата,на нив …

Повеќе...

КНИГА НА ДЕНОТ: ТРИСТАН И ИЗОЛДА ОД ЖОЗЕВ БЕДИЕ

Приказната за „Тристан и Изолда“ е стара келтска сага за трагичната љубов на двајца млади. Отруениот Тристан во чамецот, го пронаоѓа убавата Изолда, ќерката на ирскиот владетел. Тие ќе се …

Повеќе...

КНИГА НА ДЕНОТ – ПРЕПРАВАЈ СЕ И ТАНЦУВАЈ ОД ДИЈАНА ЧЕЈМБЕРЛЕН

„Преправај се и танцувај“ е приказна за вистината на едно семејството, нивните лаги и неверојатна комбинација на двете.Моли Арнет е многу добра во чување тајни, но…Таа и нејзиниот сопруг се …

Повеќе...

КНИГА НА ДЕНОТ: ЌЕРКАТА НА МАТЕМАТИЧАРОТ ОД ВЕНКО АНДОНОВСКИ

На писателот по електронска пошта му се јавуваат неговите ликови од претходните романи, пред сè од Вештица, и го известуваат дека незадоволни од судбините кои им ги определил таму, почнале да …

Повеќе...

КНИГА НА ДЕНОТ – ПОВТОРНО СЕ СРЕТНАВМЕ ОД МИЛИЈАНА ПАВЛОВСКА

Љубовта на Ивана и Ведран започна каково бајките… Колнењето на двајцата на вечна љу –бов беше само желба. Ведран не издржа… Живо-тот на Ивана стана пекол: изневерени чувства,развод, солзи, копнеж… …

Повеќе...

КНИГА НА ДЕНОТ: СЕНДМЕН ОД ЛАШ КЕПЛЕР

Книгата Сендмен преставува уште едно прекрасно дело од перото на овој познато скандинавско дуо кое пишува под псевдонимот Лаш Кеплер. Во овој најнов психолошки трилер ќе го запознаете Микаел Колер – Фрост, …

Повеќе...

КНИГА НА ДЕНОТ: ЈАПОНСКИОТ ЉУБОВНИК ОД РАНИ МАНИКА

Кога пророштвото на локалниот свештеник се остварува, наивната девојка од Цејлон што татко ѝ со измама ја омажил, станува господарка на огромен имот во Малаја. Сепак , тоа е живот …

Повеќе...

КНИГА НА ДЕНОТ: НОЌ НА ЗЛАТНАТА ПЕПЕРУТКА ОД ТАРИК АЛИ

Романот Ноќ на златната пеперутка го исфрла на површина целиот гнилеж на панџаби општеството. Тој ги обработува универзалните проблеми на љубовта и неверството, животот и смртта, религијата и општеството. Со …

Повеќе...