НАВИКА Е СРЦЕТО ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ

„Синџирите на навика се премногу лесни за да се почувствуваат се додека не бидат премногу тешки за да се исечат.“ Ворен Бафет

Времето ги лекува сите рани. Времето минува. За тоа време, ние се обидуваме да научиме на самодоверба, да научиме лекции од животни лекции, учиме што е потребно за да се почитуваат жените. Мажите доаѓаат и си одат, и секој од нив ни овозможува да разбереме што му треба или што сака.

Потоа, еден обичен ден, се појавува „љубов“. Мислиме дека не постои начин да се разниша или компромитира. На крајот на краиштата, ние знаеме што сакаме од животот, милион пати сме замислиле каква ќе биде оваа посебна личност … нели?

Но, во еден момент оваа „љубов“ излегува низ прозорецот и ние стоиме без зборови како изгубени кутриња, барајќи утеха и засолниште. Потоа започнуваме да вежбаме пред огледалото сè што ќе му кажевме ако се сретнеме повторно со него еден ден. Но, зошто срцето скока диво кога ќе се вратиме во времето? Влегува како стара навика и успева да го потресе светот внимателно залепен за нас.Ние веруваме дека сега сме помудри. Нашиот ум знае дека мора да бидеме претпазливи на следната личност на која даваме срце. Но, оние досадни мисли што започнуваат со „Па, ако„ “не ни даваат мир. Затоа што е навика срцето да не може да се откаже.