ОСУМ СИГУРНИ ЗНАЦИ ДЕКА НЕКОЈ ТАЈНО ВЕ САКА!

Постојат знаци дека на некој му се допаѓате.

  1. Тие реагираат на звукот на вашиот глас

Ова е многу важен и забележлив знак. Луѓето кои некого ги привлекува го менуваат тонот на својот глас во согласност со нивото на привлечност што го чувствуваат, велат експертите. На пример, жените користат повисоки тонови или звучат понесигурно кога се чувствуваат привлечени од некого. Исто така, се покажа дека кај мажите гласот станува понизок, и честопати тие бараат друштво со жени со повисок глас.

  1. Тие ви кажуваат приватни работи за себе

Колку повеќе некој ве сака, толку повеќе лични работи ќе ви каже за себе. Тие можат да ги споделат своите недостатоци или неуспеси со вас, но на помалку лежерен начин. Тие, исто така, ќе се обидат да направат разговор со поставување прашања.

  1. Тие се преправаат дека е тешко да се освојат

Кога некој се преправа дека е тешко да се освои, процесот на заведување одеднаш станува поинтересен и вие ги удвојувате своите напори да го добиете она што го сакате. Веднаш штом ќе изгледате помалку достапни, луѓето ве сакаат повеќе. Но, имајте на ум дека ова функционира само ако обете страни се интересираат едни за други.

  1. Говор на тело

Обрнете внимание на јазикот на телото, а особено на нозете и рацете. Позиционирањето може да открие дали некој е заинтересиран или не. Ако се прекрстени нозете, тоа може да биде показател дека имате шанса. Исто така, проверете дали постои контакт со очите и како се свртени дланките, бидејќи тие покажуваат отворен јазик на телото. Ова правило важи и за мажите и за жените.  1. Тие нагласуваат дека се слободни

Ако одеднаш се вклучат во разговорот дека во моментов не се гледаат со никого, обрнете внимание на тоа. Значи, ако сакате да го направите првиот чекор, ова е знак што вреди да се проба. Тие ја нагласуваат нивната достапност затоа што сакаат да покажат дека ве привлекуваат.

  1. Се задеваат

Ова е знак што може да го забележите за време на разговорот. Ако ве исмеваат, но на благ начин, можно е да ве сакаат, затоа што тоа е стилот на флертување. Ако се чувствувате на ист начин за нив, тогаш продолжете. Бидете внимателни и имајте на ум дека задевањето е забавно и возбудливо, но ако се шегуваат со нешто за што не сте сигурни, тогаш има негативни конотации.

  1. Играат со предмети што им се блиски

Повторно, обрнете внимание на нивниот јазик на тело. Ако се нервозни, ќе си играат со косата или накитот, па дури и со ноктите. Исто така може да биде знак на привлечност и лесно можете да забележите како, на пример, тие играат со копчињата или патентите на јакните.

  1. Го имитираат вашето однесување

Дали ги ставивте лактите на масата и забележавте дека симпатијата го следеше вашиот пример и го направи истото движење само една минута подоцна? Имено, научно е докажано дека луѓето често ги имитираат оние што ги сакаат, или со гестови, одредени ставови, зборови или дури и склоности кон слична храна или музика.