ОТКРИЈТЕ ГИ ВАШИТЕ ПОЗИТИВНИ И НЕГАТИВНИ РАБОТИ! ШТО ЗАБЕЛЕЖАВТЕ ПРВО?

Колку пати сте се запрашале кои се всушност вашите јаки и слаби страни? Благодарение на овој многу едноставен тест, лесно можете да дознаете кои се вашите негативни и позитивни страни.

Внимателно погледнете ја сликата. Тоа е дело насликано од Владимир Куш, уметник наречен „Руски Салвадор Дали“. Што прво забележавте на тоа? Не обидувајте се да дадете рационален одговор, само вашата потсвест смета тука!

Дали е тоа езеро, око, риба, вилинка или растенија кои растат околу езерото?

  1. Око

Дефинитивно сте креативна и интелигентна личност, со необична интелигенција која е заинтересирана за многу теми. Но, кои се вашите јаки и слаби страни?

Позитивната страна е секако дека имате голема жед за знаење, што ве прави културна и интересна личност. Вашата емоционална интелигенција е развиена и вашето однесување е пријатно и забавно.

Негативната страна вклучува одредена ароганција, што е резултат на вашето знаење.

Честопати се однесувате кон луѓе за кои не мислите дека се на ваше ниво, кои не ги ни забележувате и тоа може да биде многу непријатно.

  1. Риба

Вие сте личност со многу жива интелигенција! Можете веднаш да ги препознаете проблемите и често знаете како да постапите соодветно.

Позитивната страна е вашата голема лојалност кон другите и можноста да се ставите себеси во „нивна кожа“.

Од друга страна, недостатоците се поврзани со областа на донесување одлуки. Честопати, кога не сте под притисок, ви треба долго време да донесете одлука, а тоа ги збунува другите луѓе.

  1. Водно Коњче

Ако за прв пат видовте водно коњче, може да се каже дека сте избалансирана и мирна личност. Знаете што сакате и не плашете се да ги следите вашите соништа за да ги постигнете своите цели!

Вашата позитивна страна е исто така дека сте сигурни во вашите идеи и мислења и начинот на кој ги третирате проблемите. Вие сте секогаш проактивни и не дозволувајте минатото да ве надвладее!

Вашите негативни страни се многу често поврзани со апатија и замор што влијаат на вас во различни моменти.Вие знаете како да се обесхрабрите, особено кога работите не одат како што сакате!

  1. Растенија кои растат околу езерото

Ако за прв пат ги видовте растенијата како растат околу езерото, вие сте решителна, умерена личност, внимателна во начинот на зборување, која внимателно ја проценува тежината на зборовите.

Вашите јаки страни се невидено образование и елеганција.

Никогаш не ризикувате да оставите лош впечаток и вие сте вистинскиот модел на однесување!

Сепак, вашата лоша страна е што луѓето често не разбираат како постапувате и честопати можете да изгледате одмаздоубиво.

  1. Само езеро

Вие сте многу снаодлива личност.

Не плашете се да се споредувате со другите и за вас мудроста не е прашање на возраст, туку на искуство!

Вашата позитивна страна е непоколеблива желба за дејствување и способност да прифатите секого, без да направите разлика.

Ваш недостаток е неможноста да ги признаете вашите најголеми грешки.