ОВИЕ ПЕТ ЗНАЦИ ВЕЛАТ ДЕКА ТОЈ НЕ САКА ИДНИНА СО ВАС!

Ако не сте сигурни што правите со вашиот партнер, постојат јасни знаци дека тој не гледа иднина со вас, иако може да ви каже поинаку. Еве ги основните пет:

  1. Не сака да ја дефинира вашата врска

Мажите кои постојано ја избегнуваат оваа тема не се добар материјал за долга врска. Кога ќе се започне приказна на таа тема, тие се обидуваат да го сменат текот на разговорот, се преправаат дека не слушнале, користат нејасни изрази што збунуваат … Дури и ако го прават тоа затоа што не се сигурни што сакаат во животот, тие треба да биде искрен. Најлошото е кога едната страна не може да разбере што сака другата страна од врската. Не води во вистинската насока, туку обично завршува со раскинување.

“Во такви ситуации, моја препорака е да го прашате отворено нешто како:” Имам убави чувства за тебе, мислам дека би поминале одлично заедно. Како се чувствуваш и што мислиш, во која насока оди нашата врска “, советува Сем Овен, експерт. за врски од Велика Британија.

  1. Ја дефинира врската, но нешто не е во ред

Исто така, може да се случи мажот да ја дефинира врската, да ја потврди со своите постапки, но говорот на телото го открива спротивното, бидејќи тој навистина не го мисли искрено она што го зборува и ветува.

“Истражувањата покажуваат дека нашиот мозок забележува недоследности помеѓу она што го велат луѓето и невербалната комуникација што оди заедно со тоа. На пример, ако рече дека е возбуден што вашата врска ќе стане сериозна, но има проблеми со одржувањето контакт со очите со вас или дури и да бара излезете од просторијата, не го игнорирајте “, вели Овен, кој советува да продолжите да му поставувате разни прашања и да видите дали нивниот говор на телото ги следи неговите одговори.

  1. Почнува да се оддалечува од вас

Кога сте заљубени во некого, како што минува времето, сакате да се поврзувате се подлабоко со него. Сакате да знаете се за него и тој треба да има желба да знае се за вас, што ви се допаѓа или не, како се чувствувате …„Ако тој не поминува толку време со вас како што би очекувале во нова врска, и / или вашите разговори не стануваат подлабоки, тоа само покажува дека овој човек не размислува за долгорочна врска. Подобро е да го разбереш тоа порано отколку подоцна. Биди горда, посакај му се најдоброто и продолжи понатаму “.

  1. Тој не ве запозна со пријателите или семејството

Природно и нормално е да сакате да се сретнете со пријателите и семејството на вашиот партнер откако сте биле во врска некое време. Исто така, нормална потреба е да сакате да ја запознаете вашата љубов со драги луѓе.

“Можеби вие му го предложивте и тој се чини дека се двоуми или се согласи да се сретне со вашите пријатели, но тој нема да ве запознае со неговите. Прашајте го отворено:” Зошто? “, Затоа што може да има некоја валидна причина што не падна на тебе. Но, ако неговиот одговор не е задоволителен, тоа може да биде знак дека тој не ја сфаќа сериозно вашата врска “.

  1. Не зборувате за иднината

Прекрасно е да се живее во сегашниот момент, но природно е да се планираат работи што се важни. Не мора да е нешто големо на почетокот.Доволно е да планирате заеднички концерт, викенд …

“Ако забележите дека тој никогаш не ја планира вашата следна средба или зборува за тоа пред да заврши состанокот, можеби нема да ве интересира толку многу. Значи, следниот пат кога ќе одите во потрага по љубов, имајте го ова на ум: бидете јасни за тоа што тие исто така сакаат какви интереси имате за да привлечете мажи со слични намери “.