ПРЕДЛОГ КНИГА- „ ЕКСТРЕМНО ГЛАСНО И НЕВЕРОЈАТНО БЛИСКУ”

„Екстремно гласно и неверојатно блиску“ – Џонатан Сафран
Се работи за оригинална исповед на Џонатан Сафран. Оваа инвентивна приказна зборува за 9-годишното дете, кое две години по смртта на неговиот татко, пронаоѓа мистериозен клуч во сина вазна. Пронаоѓањето на клучот го поттикнува малиот Оскар да тргне во мисија, низ која го води љубопитноста, остроумноста и бујната фантазија.