СИТЕ ВИСТИНСКИ ЖИВОТИ СЕ УБАВИ И ТЕШКИ: 10 МУДРОСТИ НА ИВО АНДРИЌ ЗА СИТЕ ВРЕМИЊА

 1. Кој прави добро , од него се очекува уште повеќе добро.
 2. Љубовта , кога е искрена и длабока, лесно простува и заборава.
 3. Мирот и спокојството се единственото добро и најголемото достоинство на скромните и безимени луѓе.
 4. Младоста е среќна доба во која човекот почнува да верува во себе, а се уште не престанал да верува во другите.
 5. Човек не може лесно да избега од своето потекло и од детството .
 6. Кој не го принесува нежното цвеќе на својата душа на ветриштата на искушението, иако го спасил и го пренел до крај, како никогаш да го немал.
 7. Раната што се крие, полека и тешко зараснува.
 8. Ѕвезденото небо и човечкото срце никогаш нема да ги види човекот.
 9. Животот ни го враќа само она што им го даваме на другите.
 10. Сите вистински животи се убави и тешки.
 11. Животната сила на човекот се мери, меѓу другото, и со неговата способност да заборави.
 12. Многумина го постигнуваат она што го сакаат и се губат себеси.