„СВЕСНИТЕ“ МАЖИ КРШАТ СРЦА

Додека се обидуваме да се движиме во матните води на врските, сите нè предупредуваат за „лошите“ момчиња. Нашите пријатели ни велат да ги избегнуваме оние што ни пишуваат само во 23:00 часот и да не третираат како марамчиња за еднократна употреба. Сите нè потсетуваат на црвените знамиња и ни велат да ги чуваме нашите срца.

Она за што никој не предупредува е пријатна и пристојна личност. Оние момци кои влегуваат во нашите животи и прават да се чувствуваме скоро непобедливи. Тие нè носат на забавни состаноци. Тие заедно зборуваат за иднината и прават убави планови. Тие не бакнуваат на челото и не завиткуваат кога спиеме.

Познато сценарио, нели? И на крајот, вие сте целосно слепи кога овој добар, пристоен и смешен човек ќе го извади килимот од под вас. Една минута блескате додека неговите раце се обвиткани околу вас, а следната ви кажува дека работите нема да се одвиваат. Мислеше дека е подготвен за врска, но не беше во право. Тој верува дека ќе ви биде подобро со некој друг.

Отпрвин се чувствувате здробени. Не можете да верувате дека губите толку неверојатна личност која се чинеше подготвена да даде толку многу љубов. Вие сакате да се лутите затоа што навистина не разбирате – зошто тој сликаше слики од иднината кога не беше сигурен? Тогаш, вашиот ум застанува на патот и почнува да ве потсетува дека тој е еден од „пристојните“, па можеше да биде и полошо.

Но, излезе, потешко е да се проголта овој залак. Како ви го скрши срцето толку добар и пристоен човек? Нели беше доволно убава? Зарем не беше доволно паметна? Дали сексот не беше доволно добар? Дали можевте да направите нешто подобро?

Вашето чувство за вредност се намалува додека се обидувате да ги соберете парчињата заедно. И токму затоа што тој не беше „лошо момче“, се обвинувате себеси за разделбата и чувствувате огромна загуба. И тука во овој момент ве просветлува – никој не ве предупредува дека „пристојните“ мажи кршат и срца.