ТЕСТ: ПЕПЕРУТКАТА ШТО ЌЕ ЈА ИЗБЕРЕТЕ ГИ ОТКРИВА СКРИЕНИТЕ СТРАНИ НА ВАШАТА ЛИЧНОСТ

Пеперутките се симбол на слободата и убавината. Многу уметници ги користат во своите дела како инспирација или како основен елемент, токму поради нивната поврзаност со слободата и олицетворение на убавината во природата. Поради нивната природа, тие ги симболизираат промените и позитивните резултати што можат да се појават со нив. Нашата потсвест, сепак, ги перцепира пеперутките на многу различни начини. Ги анализира нивните бои, форми и композиции без да сфати што значи тоа. Денес ви подготвивме забавен тест за личност за да откриете каков тип на личност сте според избраната пеперутка. Само погледнете ја сликата и фокусирајте се на онаа што ви се допаѓа најмногу.

Пеперутка број 1
Вие сте чувствителни и искрени
Ако сте ја одбрале оваа прекрасна пеперутка, тоа значи дека сте чувствителни, искрени и многу романтични. Вие покажувате сочувство кон многу луѓе, дури и оние кои не ги познавате, затоа што честопати се ставате во нивните чевли. Вие сте многу емотивни и секогаш ве интересираат туѓите потреби и чувства – толку многу што понекогаш ги занемарувате своите. Да им помагате на другите е во вашата природа и вие сте подготвени да брзате да „спасите“ некого веднаш, но секогаш треба да се грижите и за себе, затоа што споделувањето чувства е нешто со што се борите. Не затоа што не сакате, туку затоа што вие чувствувате дека ги оптеретувате другите, секогаш мора да имате во предвид дека вашите проблеми се важни исто како и проблемите на другите луѓе, и мора да се однесувате со себе си подеднакво убаво и љубезно како кон другите.

Пеперутка број 2
Вие сте скромни
Ако сте ја одбрале оваа пеперутка, тоа значи дека вие сте скромна и хармонична личност. Имате многу мирен карактер и земна личност. Зборот што може да ве дефинира е „рамнотежа“ и се обидувате да го примените во секој аспект од животот. Мислите дека одржувањето рамнотежа помеѓу вашиот личен и професионален живот е идеален за вашето ментално здравје, убедени сте дека совршената рамнотежа е клучот за среќата. Лесно можете да паничите кога ќе се соочите со непријатна ситуација и многу лесно ја губите вербата.

Пеперутка број 3
Вие сте креативна душа
Вие сте личност која во сè гледа убавина. Додека многу луѓе можат само да видат цвет, вие го гледате целиот универзум во него. Сакате да анализирате сè дури и кога не ви треба. Ова е вашиот начин на разбирање на животот. Ова исто така ве прави многу логична личност и повеќето луѓе ве сметаат за многу зрела. Сакате совршенство во вашата работа и претпочитате да пропуштите некој рок отколку да направите нешто просечно на време. Вие сте работохолик, но не грижете се затоа што го сакате она што го правите. Наоѓате радост во малите нешта, ова е целиот свет за вас и се обидувате да им го покажете на другите кои сакаат да ве разберат.

Пеперутка број 4
Амбициозни сте
На работа ве опишуваат како најуспешни, амбициозни, организирани и остварувајќи ги своите цели. Вие секогаш имате цел и со сите свои способности се борите да ја остварите. Не сакате мрзеливост и комуницирате со вредни луѓе затоа што тоа ве поврзува. Сакате да се чувствувате безбедно, а понекогаш тоа ве тера да се плашите од неуспех. Тој е вашиот најголем страв, но преку вашата работа секогаш докажувате дека сте чекор поблиску до целта. Понекогаш го оставате личниот живот настрана, но сепак не го заборавате целосно и брзо се чувствувате виновни и се обидувате да им надополните на луѓето што ги сакате, веднаш штом разберете како постапувате. Ова е затоа што длабоко верувате дека успехот можете да го споделите само кога сте опкружени со оние што ги сакате.Пеперутка број 5
Вие сте позитивни
Ако застанавте на оваа пеперутка, тоа значи дека сте весела и ентузијастичка личност. Наоѓате радост во сè што правите и секогаш ја гледате позитивната страна во секоја ситуација. Вашиот сон и цел е да искусите што е можно повеќе работи затоа што верувате дека ова е вистинското значење на животот. Еден од најголемите стравови ви е здодевноста. Мислите дека досадата е ментален затвор и ако ви се случи додека целиот свет ве чека да го пронајдете, тоа е најлошото нешто, бидејќи животот е многу краток и убав. Иако успевате да ги постигнете работите во вистинско време, поголемиот дел од времето се борите да ги запазите роковите. Се обидувате да направите многу работи одеднаш, па ќе изгубите фокус и на крајот нема да бидете продуктивни затоа што вашиот ентузијазам ве спречува. Но, бидејќи тоа е огромен дел од вашиот карактер, тоа е она што ве прави да се истакнете и мора да го прифатите наместо да се обидувате да го промените.

Пеперутка број 6
Вие сте човек со логика
Ако вашиот избор е оваа прекрасна пеперутка, тоа значи дека сте многу логичен и мудар човек. Луѓето околу вас секогаш доаѓаат кај вас за искрени и конструктивни совети или критики, затоа што знаете како да ги одделите емоциите од некоја ситуација. Не дозволувате емоционално вклучување во одредени настани затоа што верувате дека ова ќе ве спречи да видите што е правилно, а што не. Покрај тоа, вие го ставате моралот на прво место. Секогаш настојувате да ја направите вистинската работа, бидејќи да имате чист ум е една од работите што најмногу ги цените.