ТЕСТ: ШТО ВИДОВТЕ НАЈПРВО НА СЛИКАТА?

Според психијатарот Херман Роршах – креаторот на познатиот тест со дамки на мастило, она што човекот го гледа во апстрактната слика е одредено од неговиот карактер и она што моментално го окупира неговиот ум. Бидејќи ги сакаме ваквите забавни квизови, денес имаме уште еден за вас. Што видовте најпрво на сликата?

Усни: Секогаш ги сфаќате работите онакви какви што се. Не се обидувате да ги промените и не барате никакви скриени пораки.
Дрвја: Вие сте амбициозна личност која секогаш се радува на целта. Вие сте и перфекционист и постојано се обидувате да се надминете себеси.
Корени: Вие сте оптимист. Секогаш се обидувате да ја подобрите или промените ситуацијата во која се наоѓате.