ВАКА ИЗГЛЕДА ВРСКАТА ВО КОИ ПАРОВИТЕ СЕ ЗАДОВОЛНИ ОД СЕКСОТ

Во интервју за „Psychology Today“, Џон и Џули зборуваа за тоа како паровите во долги врски можат да го подобрат својот сексуален живот.

Џон во таа прилика ги откри навиките на паровите кои имаат одличен сексуален живот:

„Една работа ме импресионираше кога анализирав што е потребно за да имаш одличен сексуален живот. Како се одржуваат живи романтиката и страста во врската и како се негува сексуалната желба. Книгата Нормален Бар претставува истражување спроведено на 70.000 парови во 24 земји од целиот свет. „Од тоа можев да ги извлечам навиките на паровите со добар сексуален живот, а тоа се многу едноставни работи“, вели тој.

Џон Готман наведе само некои од однесувањата што ги практикуваат среќните парови:

  • Секој ден разговараат меѓу себе, велат дека се сакаат и навистина го мислат тоа.
  • Тие ќе се бакнуваат страсно без причина.
  • Тие си даваат комплименти.
  • Си приредуваат романтични изненадувања.
  • Излегуваат на состаноци.
  • Таа често се гушка.
  • И јавно изразуваат нежност.

Ова не е научна фантастика. Тајната на добрата сексуална врска е буквално да останете во физички контакт еден со друг.Џули истакна дека паровите често се под притисок бидејќи очекуваат премногу од сексуалниот однос.

Луѓето мислат дека сексот мора да биде совршен, дека мора да изгледа холивудски. Огнометот мора да пукне околу вас додека ѕвездите сјаат на небото, под Месечината. Тоа едноставно не е реално. Сексот не мора секогаш да биде совршен или романтичен. Тоа знаење им дава слобода на паровите да бидат поизразени и покреативни во креветот, заклучила таа.