ЗАБАВЕН ТЕСТ: КАКОВ Е ВАШИОТ КАРАКТЕР ?

Еве еден забавен тест што ќе ви помогне да го проучите вашиот карактер. За секое прашање, изберете одговор (А, Б, В) што најдобро ви одговара:

 1. Што би направиле ако сретнете мало, изгладнето куче на улицата?

А) Го земам дома и му давам да јаде.
Б) Ја известувам некоја животинска организација за помош.
В) Ставам слики на социјалните мрежи за подигнување свести и пари за спасување на животните.

 1. Кога мислите за најопуштениот начин на одмор, што прво ви паѓа на ум?

А) Шетање по природата и уживање во тишината.
Б) Патување со пријатели за авантури на диви места.
В) Романтичен викенд за двајца на прекрасна локација.

 1. Кога ги замислувате вашите идеални односи, кои се најважни за вас?

А) Доверба и интимност.
Б) Авантура и ексклузивност.
В) Партнерство и поддршка.

 1. Која е вашата финансиска филозофија?

А) Зачувувај ги парите за иднината.
Б) Користи ги парите за искуства и уживање.
В) Инвестирај и стреми се кон финансиска стабилност.

 1. Кој тип на природа ви е најпривлечен?

А) Гори и планини.
Б) Диви реки и езера.
В) Плажи .

 1. Која активност на патување најмногу ја обожавате?

А) Одењето пешки и истражување на национални паркови.
Б) Водни спортови и авантурни активности.
В) Романтични шетања и вкусни оброци во ресторани. 1. Кога сте на романтична вечер, што ви најмногу го привлекува вниманието?

А) Разговорите и споделување искуства.
Б) Хемијата со другата особа и зближување на односите.
В) Визуелната атракција и атмосферата.

 1. Кога ви била дадена можност да посетите една далечна земја, кој аспект ви е најважен?

А) Еколошката и природна разновидност.
Б) Авантурни искуства и спортски активности.
В) Културно наследство и кулинарски уживања.

 1. Како би го опишале својот однос со парите?

А) Ги чувам како резерва за непредвидени расходи.
Б) Ги трошам за забава и искуства.
В) Ги управувам и инвестирам за иднината.

 1. Што прво ви доаѓа на ум кога замислувате љубовни сцени од филмови?

А) Почеток на романтичен однос.
Б) Сцени на влегување во врска.
В) Моменти на интимност и споделување.

Одговори:

Според повеќето одговори под определена категорија, може да произлезе следното:

 • А: Вашиот карактер е претежно спокоен и природно ориентиран. Сакате мирни и интимни моменти и ја цените доверба во односите. Вие сте склони кон одговореност и вложување во долгорочни односи.
 • Б: Вашиот карактер е енергичен и авантуристички настроен. Сакате акција, страст и нови искуства во животот. Вашиот пристап кон парите може да биде склон кон трошење за забава и авантури. Вие барате ексклузивност и сте најсреќни кога сте со пријателите на активни патувања и авантуристички искуства.
 • В: Вашиот карактер е разновиден и адаптивен. Вие се ангажирате во различни аспекти на животот и имате интереси што се променливи според контекстот. Вашиот пристап кон парите може да биде инвестициски и сакате да ги управувате за да обезбедите стабилност и можност за иднинско развивање. Вие цените како физички, така и емоционални аспекти на природата и патувањето и имате разнообразен пристап кон љубовта и односите.