ЗАМИСЛЕТЕ СИ ЖЕЛБА И ВИДЕТЕ КОГА ЌЕ СЕ ОСТВАРИ

Секој има барем една желба на која би помислил во тој момент. Љубопитни сте кога ќе се оствари и дали воопшто ќе имате причина да се радувате. Пред вас е тркалото на желбите. Размислете за желба, а потоа изберете број од тркалото. Дали ќе ви се исполни? 1. Треба да се ослободите од некои работи кои ви стојат на патот и тогаш се ќе се случи само по себе. Концентрирајте ја вашата мисла на вашите секојдневни задачи, други цели што сте си ги поставиле. Задлабочувањето во вашата желба го спречува нејзиното остварување.
 2. Бидете трпеливи! Уште малку трпение и желбата ќе ви се исполни.
 3. За да ја постигнете целта, треба да излезете од зоната на удобност. Запомнете дека животот е движење! И движењето е успех!
 4. Дали сте сигурни за вашата желба? Ќе се оствари ако престанете да се спротивставувате на судбината!
 5. За една недела ќе ви се исполни желбата.
 6. Ќе го добиете она што го сакате кога ќе престанете да го сакате. Да, нема логика во ова. Насочете ја вашата енергија во други позитивни настани околу вас.
 7. Исполнувањето на вашиот сон може да биде одложено. Преиспитајте ги вашите приоритети и размислете повторно дали вреди да чекате. Од тркалото на желбите можете да побарате уште една ваша желба.
 8. Уште малку! Очекувајте резултати!
 9. Треба да ја смирите гордоста, вашето его и можеби помалку да зборувате за тоа што сакате да ви се случи.
 10. Ќе ви се исполни желбата овој месец.
 11. Не се жалете на судбината. Универзумот најдобро знае кое е најдоброто време да ја исполните вашата желба.
 12. Можеби вашата желба веќе се остварува, но вие не забележувате. Чекор по чекор, какви било знаци не успевате да ги уловите и да ги придвижите работите напред. Размислете за тоа.