ЗОШТО НЕ ГИ ПРИВЛЕКУВАТЕ МАЖИТЕ?

Ако не сте имале љубовна врска неодамна, но имате таква желба, веројатно се прашувате што е проблемот. Она што може да ве направи непривлечни за мажот по првата средба, почеток на нешто ново помеѓу вас, па дури ни на состанокот. Кога нашата претходна врска не заврши добро за нас, тогаш се затвораме за љубов. Ние емитуваме дека не бараме нов партнер, дури и ако е токму спротивното.

Лелекате премногу

Ова е особено досадно за мажите. До одреден степен, ова е прифатливо за посилниот пол. Но, бидејќи понекогаш нивните постапки се неприфатливи за дамите, тие почнуваат да лелекаат, и ова е моментот кога тој може да се повлече од вас.

Премногу големо его

Друга причина што мажите не ве привлекуваат, или барем не долго, е вашето нарцисоидно однесување. Ниту еден маж не би прифатил жена како партнерка која е арогантна, опседната со себе и своите потреби. Таквите жени обично се себични.

Го споменувате бившиот во разговорите

Ова е нешто што може веднаш да ве направи непожелни за еден маж. Приказните за бившиот, особено ако ви е жал во тонот што не сте заедно, веќе станувате одбивни. Ако веќе сте во врска, секоја споредба со претходниот партнер што го става вашиот сегашен партнер во неповолна положба би ве оддалечила.Во сѐ наоѓате негатива

Кога создаваме љубовна врска, за нас е важно нашиот партнер да донесе позитивна енергија. Се разбира, тоа не значи дека тој нема слабости, дека ги крие своите емоции кога му е тешко. Постои тип на луѓе кои гледаат лошо во сѐ. Тие не расветлуваат ниту една ситуација. Секогаш се негативни, озборуваат за другите. Знајте дека мажите бегаат од такви партнерки.

Не вложувате напори да изгледате привлечно

Потребно е малку да изгледате чисто, уредно, да мирисате убаво, да бидете пријатни за гледање. Тешко дека ќе ве импресионира човек кој изгледа неодржано, нели? Мажите секогаш разбираат дали жената се грижи за себе и тие природно имаат желба да се грижат за оваа жена, да ја задоволат и така натаму.

Ретко се смеете

Насмевката е секогаш привлечна. Тоа го прави лицето да изгледа љубезно, достапно за комуникација, нови познанства. Намуртените луѓе секогаш се одбивни. Тие носат негативни вибрации.