4 ПРАШАЊА ШТО НИКОГАШ НЕ ТРЕБА ДА ГИ ПОСТАВУВАТЕ НА САКАНАТА ЛИЧНОСТ

Која е поентата да имаш сродна душа, сопруг, драг пријател, ако не можеш да го измачуваш со бесконечен прилив на глупави прашања? Така мислат многу припаднички на понежниот пол. Но, всушност има неколку прашања што подобро никогаш да не ги поставите на вашиот партнер. Никогаш!

  1. “Дали сум убава?”

Страшно прашање во однос на ненадејниот тест на чувствата. Сте добиле позитивен одговор стотици пати преку зборови и постапки, и да го прашате повторно, дури и во духовни наивни интонации, е сосема неприродно. Одговорот ќе биде ист. Ако ви треба морална поддршка, тогаш кажете го тоа.

  1. “Дали некогаш ќе ме изневериш?”

Се прашувам што очекувате за возврат? „Да, можно е“ или „Не оваа година“? Прашањето е од оние кои создаваат проблеми каде што (засега) ги нема, бидејќи предавствата не се планирани однапред. Се сакате, си верувате, ги почитувате договорите за тоа што е дозволено во вашата двојка, а што не – само бидете среќни со тоа. Ако видите дека вашиот сопруг ве сака и почитува, само не го поставувајте ова ужасно прашање.

  1. “Дали навистина ме сакаш?”

Тој веќе ти кажа. Многу пати сте биле убедени во ова. Повторно, не поставувајте бесмислени прашања што сугерираат недвосмислен одговор, туку кажете директно дека сакате да ги слушнете овие прекрасни зборови: „Те сакам“. И ако навистина се сомневате, тогаш очигледно има причина и треба да се обидете да разберете што се случува. Луѓето кои имаат здрава и хармонична врска никогаш не се сомневаат во чувствата на другиот, бидејќи тие секогаш ги чувствуваат – во секој поглед.

  1. “Дали би се оженил со друга ако умрам?”

Зошто треба да поставите такво прашање? Прво, вие сте заедно во моментов и треба да уживате во тоа. Второ, звучи многу страшно, нели? Јасно е дека никој од вас нема да даде завет ако нешто му се случи на другиот, но зошто треба да размислувате за такви непријатни работи наместо да уживате во вашата љубов. Прашувајќи го ова е исто како да се опуштите на рајска плажа, да уживате во сонцето и неверојатната глетка, одеднаш да кажете: „Запомни, и двајцата ќе умреме некогаш“. Никогаш, но никогаш не прашувај!