5 ПРИЧИНИ ЗОШТО ЖЕНИТЕ ГИ ОСТАВААТ МАЖИТЕ ШТО ГИ САКААТ

Жените се силни и неверојатни и секогаш ќе се борат до последен здив само за да ја спасат својата врска. Но, и најсилните дами не можат да се помират да не се однесуваат кон нив онака како што заслужуваат.

Никој не може да го доживее чувството да биде сам со некој што го сакаме и мора да направи да се чувствуваме добро. Еве кои се причините поради кои жените ги напуштаат мажите кои ги сакаат.

  1. Не можете да бидете свои

Ако жената има чувство дека треба да се промени за да биде прифатена, нема шанси да биде среќна во таква врска. Ако нејзиниот сопруг е постојано лут на неа поради начинот на кој таа се однесува, се смее или чувствува, како може да биде добро?

Љубовта не е да се промениш себеси за да направиш некој друг среќен. Се работи за тоа да бидете прифатени онакви какви што сте и заедно да работите на прашањата.

  1. Не се оценува

Ако напорите на жената не се ценат, таа ќе престане да прави ништо. Ниту една жена не заслужува да ја земаат здраво за готово, а во тој случај ќе си замине без разлика колку сака.

  1. Врската е како емотивен товар

Ако сè што прави една жена бара однапред планирање и грижа за тоа како би можел да реагира другиот маж, врската наскоро станува товар.

Ако мажот постојано се нервира и мисли дека неговата партнерка ги прави работите погрешно, ја омаловажува и ја тера да се извини, без разлика дали згрешила нешто или не, работите наскоро ќе завршат.  1. Постојано се споредуваат со други жени

Како може жената да биде сигурна дека нејзиниот сопруг ја сака ако постојано ја споредува со други жени? Како може да биде сигурна во нејзината вредност кога постојано слуша како другите жени се попаметни, поубави?

Ако некој кој треба да ви биде најголема поддршка е тој што ве влече надолу, тогаш таа личност не вреди. Оваа личност повеќе не е достојна за вашата љубов.

  1. Без почит

Љубовта без почит не значи ништо. Мажот може да ви подари прекрасни подароци, да ги каже најслатките и најмилите зборови, но ако нема почит, тие ништо не значат. Жената која не е почитувана во нејзината врска не е среќна жена. И таа наскоро ќе замине, бидејќи да се биде сакан, но без почит, е најлошиот можен начин да се биде сакан.