5 ТЕХНИКИ НА ФЛЕРТУВАЊЕ КОИ ЌЕ ГО ОСВОЈАТ СЕКОЈ МАЖ

Кога станува збор за состаноци и врски, повеќето луѓе мислат дека мажите сакаат работите да бидат што е можно полесни и едноставни, додека жените сакаат да ги комплицираат работите. Ова е донекаде точно, но не целосно. Господата исто така сакаат да имаат интриги и да флертуваат дамите со нив. Еве 5 трикови на кои никој маж не може да одолее.

Бидете директна
Едно нешто што може да ве изненади, но мажите сакаат кога жената ќе преземе иницијатива и ќе го направи првиот чекор. Клучни работи – имајте контакт со очите, бидете пријателски расположени и не престанувајте да се смеете.

Задевајте го разиграно
Првично, не треба да го импресионирате со вашето знаење за психологија. Наместо тоа, исмејувајте се без да бидете пребирливи. Суптилно задевајте го. Мажите честопати си го прават тоа меѓусебно, па нема да ги повредите неговите чувства.

Покажете му дека сте заинтересирани
Откако ќе го запознаете и сте се смееле заедно, навистина слушајте што ви кажува додека зборува. Добро правило е да поставите онолку прашања колку што сакате вие да одговорите. Нема да заработите поени ако се обидете да му покажете дека сте интелектуално супериорни над него. Сигурно ќе го заинтригирате ако му покажете дека ве интересира за што зборува.Дадете му комплимент за неговиот изглед
Да, и мажите се суетни, иако ретко го признаваат тоа. Изреки од типот: „Зошто тренираш? – изгледаш многу добро!” или „Многу ми се допаѓа твојата кошула” може да звучат како клишеа, но тие всушност вршат „работа“.

Нежно допрете го
Мажите сакаат да бидат допрени – на раката, ногата или грбот. Но, не бидете премногу нападни. Лесен допир на неговата рака додека се смеете на неговата шега е доволен за да му покажете дека имате интерес за него.