7 НАЧИНИ ДА СЕ ЗАДРЖИ МАЖОТ

Неверството раѓа нечесност, лаги и болка. Затоа е сосема природно да сакате да знаете како да му бидете верен на вашиот сопруг. Повеќето не ја изневеруваат својата сопруга или девојка затоа што повеќе не ја сакаат. Наместо тоа затоа што сакаат поголема разновидност во нивните животи или затоа што чувствуваат дека нешто им недостасува. Следните 7 работи се исклучително важни ако сакате вашиот партнер да ви биде верен.

  1. Иницирајте секс

Многу мажи го доживуваат вашиот сексуален интерес како мерка за сопствената привлечност. Направете го да се чувствува посакуван и проверете дали знае колку ве привлекува.

  1. Бидете отворени за експериментирање

Навиката и стравот од непознатото честопати ве спречуваат да бидете отворени за разни сексуални експерименти. Дајте и на вашата сакана да знае дека сте подготвени да испробате нови работи со него во кревет. Не велиме дека мора да кажете да на сè, но бидете похрабри за работите што носат задоволство и на двајцата.

  1. Не биди премногу прилагодлива

Понекогаш жената може да стане премногу прилагодлива во врската. Повеќето мажи започнуваат врска со јасна идеја за тоа како изгледа нивниот животен партнер, а тоа често не е жената со која се дружат. А, за да станат личност што тој ја сака, тие прават толку големи компромиси што ќе се изгубат самите себе. И еден ден човекот сфаќа дека веќе не е сигурен дека сака токму таков партнер. Затоа, не изневерувајте се.  1. Немојте да бидете премногу контролирани

Честопати, без да сфатиме кога сме во врска, се обидуваме да ја контролираме другата личност да прави што сакаме. Ова значи да имате деструктивни односи – да се жалите, да обвинувате, да критикувате, да досаѓате, да се заканувате, да казнувате или да подмитувате под контрола.

  1. Покажете му колку го цените

Понекогаш, кога жените стапуваат во брак, тие почнуваат да доживуваат лажно чувство на сигурност. Запомнете дека да имате врска со некого е доброволно. Човек може да замине во секое време. Затоа е толку важно да му покажете на вашиот партнер дека навистина го цените и да се обидете да го разберете.

  1. Не го гуши

Некои мажи изневеруваат затоа што се чувствуваат задушено во нивната врска. Започнувањето афера може да им ја даде изгубената слобода. Не обидувајте се да го монополизирате вашиот партнер цело време и секогаш бидете заедно. Нека си има свои хобија, излегувај со пријателите.

  1. Направете ја вашата врска приоритет

Мажот често изневерува затоа што жената има и врска која обично не е сексуална. Оваа афера е во форма на приоритет на нешто друго – работа, деца, хоби … Во оваа ситуација, тој останува во втор план, па решава да биде приоритет на друга жена.